ΑΚΕΛ για σκάνδαλο διαβατηρίων: Ο ΠτΔ δεν αντιλαμβάνεται τη σύγκρουση συμφέροντος του ιδίου

Γραπτή Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, Επαρχιακού Γραμματέα ΑΚΕΛ Λευκωσίας Κερύνειας, για τις δηλώσεις Αναστασιάδη στην εφημερίδα Πολίτης για το σκάνδαλο των διαβατηρίων και τη διαπλοκή

Ο κος Αναστασιάδης συνεχίζει και σήμερα με συνέντευξή του τη θεωρία περί της «άμωμης και αμόλυντης» κυβέρνησής του. Διερωτόμαστε εάν οι ίδιοι πραγματικά πιστεύουν ότι είναι «άμωμοι και αμόλυντοι», γιατί κανένας άλλος δεν τους πιστεύει.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της δημοκρατίας που θα έπρεπε να ήταν θεματοφύλακας της λειτουργίας τόσο του θεσμού που ο ίδιος εκπροσωπεί όσο και γενικότερα των θεσμών κα της διαφάνειας, φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ακόμα το σε τι συνίσταται η διαπλοκή και η σύγκρουση συμφέροντος του ιδίου και της κυβέρνησής του.

Η πραγματικότητα είναι ότι στο μέγα σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» υπάρχει ξεκάθαρη διαπλοκή. Το υπουργικό συμβούλιο εξέταζε και ενέκρινε αιτήσεις που υπέβαλλαν κάποιοι από τους Υπουργούς μέσω των δικηγορικών τους γραφείων, βουλευτές και στελέχη του ΔΗΣΥ και το δικηγορικό γραφείο του ιδίου του προέδρου. Διερωτόμαστε πώς θα υπάρξει κάθαρση γύρω από το σκάνδαλο των διαβατηρίων όταν δεν υπάρχει παραδοχή για την προβληματική διαχείριση που έχει γίνει.

Υποστηρίζει ακόμη ο κος Αναστασιάδης ότι δεν υφίσταται διαπλοκή από το γεγονός ότι ο ίδιος χρησιμοποίησε για τις διακοπές του το τζετ Σαουδάραβα μεγιστάνα, στην οικογένεια του οποίου παραχωρήθηκε μεγάλος αριθμός διαβατηρίων.

Η αλήθεια είναι ότι ο κος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του είναι πλήρως εκτεθειμένοι στα μάτια του κυπριακού λαού. Ο κυπριακός λαός απαιτεί έλεγχο και λογοδοσία για το τεράστιο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» στο οποίο πρωταγωνίστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.