ΑΚΕΛ για πολιτογραφήσεις: Κυβέρνηση -ΔΗΣΥ μετέτρεψαν το πρόγραμμα σε βιομηχανία

Κυβέρνηση -ΔΗΣΥ μετέτρεψαν το πρόγραμμα σε βιομηχανία, τόνισε σε δήλωσή του ο Εκπροσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τις έρευνες για τις πολιτογραφήσεις

Πριν από ένα χρόνο, προειδοποιούσαμε ότι οι κυβερνώντες δεν θέλουν να προχωρήσει μια ουσιαστική έρευνα σε σχέση με την παραχώρηση υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μαφιόζους και φυγόδικους. Οι εξελίξεις μας επιβεβαιώνουν.

• Την ίδια ώρα που, με στόμφο η κυβέρνηση ανακοίνωνε τον Νοέμβριο, τον διορισμό ερευνητικής επιτροπής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας έλεγε ότι η Τριμελής Επιτροπή ΔΕΝ θα ερευνήσει τις πολιτογραφήσεις που έχουν ήδη γίνει.

• Όταν εκφράζαμε επιφυλάξεις για το διορισμό ερευνητικής επιτροπής από το Υπουργικό Συμβούλιο αντί του Γενικού Εισαγγελέα, όπως προνοεί ο σχετικός Νόμος, μας έλεγαν ότι κάνουμε στείρα αντιπολίτευση. Χθες πληροφορηθήκαμε ότι η Επιτροπή δεν έχει ουσιαστικά αρχίσει ακόμα δουλειά γιατί υπάρχει διχογνωμία ως προς τους όρους εντολής της.

• Ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωνε ότι, μετά από έρευνα του, 26 πολιτογραφήσεις έγιναν παράνομα και θα προχωρήσει σε ανακλήσεις, χθες, ακούσαμε ότι δεν προχώρησε κανένα μέτρο γιατί υπάρχει… νομικό κενό.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι, ενώ η Βουλή πριν από ένα χρόνο θέλησε να βάλει ένα διαφανές και ορθολογιστικό πλαίσιο λειτουργίας στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, ζητώντας την κατάθεση σχετικών κανονισμών μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020, η κυβέρνηση αγνόησε μέχρι στιγμής πλήρως και τη Βουλή και τη νομοθεσία.

Μόνο ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί ότι, το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων που βαραίνουν την κυβέρνησή του και συγκλονίζουν την κοινωνία «δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση».

Η αδράνεια των κυβερνώντων στο θέμα καταδεικνύει ότι έγνοια τους δεν είναι η διενέργεια πραγματικής έρευνας. Έγνοια τους είναι να συγκαλύψουν τις ασήκωτες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη για τη μετατροπή του Προγράμματος πολιτογραφήσεων σε βιομηχανία.

Υπάρχει ακόμα κανείς που διερωτάται γιατί η χώρα μας σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση διαφθοράς σε όλη την Ευρώπη από τη μέρα που ανέλαβε η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη;

Check Also

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα

Σχετικά χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις …

Υπ. Υγείας: Σημεία δειγματοληψίας για δωρεάν rapid test σε δικαιούχους

Υπ. Υγείας: Σημεία δειγματοληψίας για δωρεάν rapid test σε δικαιούχους Στη βάση των αποφάσεων του Υπουργικού …