ΑΚΕΛ για Παιδεία: Η Κυβέρνηση παίρνει την Κύπρο σε εποχές εργασιακού μεσαίωνα

Δήλωση Εκπρόσωπου Τύπου ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου  για την κρίση στην παιδεία

Η κρίση στην παιδεία, την οποία προκάλεσε η κυβέρνηση και συντηρεί με τις μονομερείς αποφάσεις της, έχει αναδείξει ορισμένα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ.

Ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά;

1. Η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από αλαζονεία και αυταρχισμό. Θέλει να αποφασίζει και να διατάζει παρακάμπτοντας το θεσμοθετημένο διάλογο με τα εμπλεκόμενα μέρη.

2. Η κυβέρνηση απαξιώνει και ενίοτε προσβάλλει τους εκπαιδευτικούς. Αυτό κάνει συνέχεια. Αυτό κάνει με ιδιαίτερη επιμονή τις τελευταίες μέρες με δηλώσεις, τόσο από πλευράς κυβέρνησης αλλά και από πλευράς ΔΗΣΥ και του προέδρου του.

3. Η κυβέρνηση με την απαξίωση των εκπαιδευτικών προσπαθεί να στρέψει άλλες ομάδες εργαζομένων και την κοινωνία γενικότερα εναντίον τους. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ όταν θέλει να πέτυχει αντεργατικούς στόχους προσπαθεί να στρέψει την μια ομάδα εργαζομένων εναντίον της άλλης .

4. Στο πλαίσιο της ευρύτερης απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που εδώ και χρονιά απεργάζεται αυτή η κυβέρνηση, τώρα προωθεί την απεργοσπασία και την ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργίας.

Είναι φανερό ότι με αυτά που κάνει η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ παίρνει την Κύπρο πολλά χρονιά πίσω, σε εποχές εργασιακού μεσαίωνα.