ΑΚΕΛ για ΟΟΣΑ: Η Κυβέρνηση εκθέτει τη Κύπρο διεθνώς

Η Κύπρος στη μαύρη λίστα του ΟΟΣΑ

Η κυβέρνηση με την απραξία της εξυπηρετεί μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στο εσωτερικό και εκθέτει την Κύπρο διεθνώς, ανέφερε σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης.

Η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεση της πριν ένα μήνα, σημείωνε τη διολίσθηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στον έλεγχο της διαφθοράς. Επανειλημμένα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο, εδώ και μερικά χρόνια, εμπλέκουν την Κύπρο σε σκάνδαλα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τώρα και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) τοποθέτησε την Κύπρο στη μαύρη λίστα μαζί με άλλες 20 χώρες, λόγω της πολιτικής παραχώρησης Διαβατηρίων.

Η ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην κυβέρνηση, η οποία κωφεύει επιμελώς και σιωπά στα όσα γράφονται και λέγονται και τα οποία εκθέτουν την Κύπρο διεθνώς. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά με την αδράνεια και την απροθυμία της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, το συντηρεί και το εκτρέφει.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού παρέλαβε μια πολιτική για τα Διαβατήρια που ξεκίνησε μέσα σε άλλες εποχές και για να εξυπηρετήσει άλλες ανάγκες με συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια και όρους, και τη μετέτρεψε σε βιομηχανία από την οποία θησαυρίζουν συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα και κατεστημένα. Στη βάση αυτής της βιομηχανίας δημιουργείται μια φούσκα τεραστίων διαστάσεων στις τιμές των ακινήτων και στα ενοίκια, την οποία ήδη πληρώνουν οι πολίτες στη Λεμεσό, και η οποία όταν θα σκάσει θα οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε νέες περιπέτειες.

Η κυβέρνηση, προφανώς εξυπηρετώντας τα συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα που επωφελούνται από αυτή την κατάσταση, δεν κάνει τίποτα. Για αυτό έχει τεράστιες ευθύνες τόσο για την έκθεση διεθνώς της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και για το ότι ακολουθήσει.