ΑΚΕΛ για οικονομία: Η Κυβέρνηση υποτιμά την κοινωνία

Η Κυβέρνηση υποτιμά την κοινωνία ανέφερε σε δήλωσή του ο  Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου, για την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας.

Η αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα είναι γεγονός που ενισχύει τα δημόσια οικονομικά, αφού μειώνει το κόστος δανεισμού για το κράτος και εξοικονομεί πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μεγαλύτερη σημασία όμως έχει το πώς αξιοποιούνται οι πόροι και πως επωφελείται η κοινωνία από την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης. Και η μέχρι σήμερα πολιτική της δείχνει ότι αντί να αξιοποιεί τις ευκαιρίες προς όφελος των πολλών, κοιτάζει το συμφέρον των λίγων και προνομιούχων.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού υποτιμά την κοινωνία. Ενώ πανηγυρίζει για τη μείωση της ανεργίας, αδιαφορεί για τις συνθήκες και τους μισθούς στην αγοράς εργασίας. Ενώ θριαμβολογεί για τις εγκληματικές λύσεις που επέβαλε στον Συνεργατισμό και στον τραπεζικό τομέα, μένει απαθής για το γεγονός ότι τα νοικοκυριά θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να ανταπεξέλθουν στα δάνεια τους. Ενώ επικροτεί την αύξηση του ΑΕΠ, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το ποιοι επωφελούνται από αυτή. Στηρίζεται στην αλαζονεία και τον ετσιθελισμό για να επιβάλλει τις αποφάσεις και τις πολιτικές της, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία.

Το ΑΚΕΛ θα βρίσκεται απέναντι σε αυτή τη φιλοσοφία. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου για τους εργαζόμενους, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για καθολική υγεία, παιδεία και κοινωνική προστασία.