ΑΚΕΛ για μισθούς ιερέων: Η Κυβέρνηση παραπλάνησε τη Βουλή

Η Κυβέρνηση παραπλάνησε τη Βουλή  ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος  Στέφανου Στεφάνου για τη συμφωνία κυβέρνησης – Αρχιεπισκοπής για τους μισθούς των ιερέων

Μετά από τρεις συνεδρίες στις οποίες η Κυβέρνηση προσπαθούσε να μας πείσει με ψευδείς και παραπλανητικές παραστάσεις ότι η συμφωνία της Κυβέρνησης με την Αρχιεπισκοπή σχετικά με τον μισθό των κληρικών, είναι συμφέρουσα για το Κράτος, τελικά στην τέταρτη συνεδρία ο Υπουργός Οικονομικών μάς αποκάλυψε ότι δεν αποτελεί θέμα κατά πόσον είναι συμφέρουσα ή όχι, αλλά είναι κυβερνητική πολιτική η επιδότηση των μισθών των κληρικών.

Αποτελεί δικαίωμα της Κυβέρνησης να ακολουθεί αυτή την πολιτική. Δεν έχει όμως δικαίωμα να προσπαθεί να παραπλανάει τη Βουλή.

Εάν δεν ήταν οι επίμονες ερωτήσεις κομμάτων, κυρίως από το ΑΚΕΛ, για το περιεχόμενο, τους στόχους και γενικά τη συμφωνία της Κυβέρνησης με την Αρχιεπισκοπή, το θέμα θα πήγαινε στην Ολομέλεια και θα ψήφιζε η Βουλή με λανθασμένες εντυπώσεις και παραστάσεις. Κι αυτό είναι απαράδεκτο!

Σε σχέση με την ουσία του θέματος πρέπει να πω ότι μετά και από τη σημερινή συζήτηση, τα δικά μας ερωτήματα παραμένουν αναφορικά με τη συμφωνία.

Το ΑΚΕΛ ετοιμάζει τροπολογίες στη σχετική Νομοθεσία με στόχο να ενισχύσουμε τη διαφάνεια και τη σωστή διαχείριση δημόσιου χρήματος.