ΑΚΕΛ για ΚΟΑ: Η κυβέρνηση λειτουργεί ετσιθελικά, αδιαφορεί για την τήρηση των νόμων

Η κυβέρνηση λειτουργεί ετσιθελικά, αδιαφορεί για την τήρηση των κανονισμών και των νόμων τονίζει το ΑΚΕΛ αναφερόμενο στην ακύρωση απόφασης κυβέρνησης από Διοικητικό Δικαστήριο.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Στις 31 Δεκεμβρίου 2013 η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη αποφάσισε ετσιθελικά να παύσει τον Πρόεδρο και 2 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ. Το Διοικητικό Δικαστήριο, πριν μερικές μέρες, ακύρωσε εκείνη την απόφαση.

Η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου ήρθε να επιβεβαιώσει ξανά αυτό που βιώνουν οι πολίτες στην παρούσα διακυβέρνηση: η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ λειτουργεί ετσιθελικά, αδιαφορεί για την τήρηση των διαδικασιών και των νόμων, επιχειρεί τη χειραγώγηση των θεσμών και αντιμετωπίζει την εξουσία ως λάφυρο προς αξιοποίηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση συλλαμβάνεται να έχει παραβιάσει το Σύνταγμα. Θυμίζουμε μόνο τις πολύ πρόσφατες αναφορές της Νομικής Υπηρεσίας στη Βουλή για το Νομοσχέδιο παροχής κινήτρων στην οπτικοακουστική βιομηχανία, όταν έγινε παραδοχή ότι η κυβέρνηση έστειλε στη Βουλή Νομοσχέδιο ενώ γνώριζε ότι ήταν αντισυνταγματικό.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, αντί να είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και της προστασίας των θεσμών, ελέγχεται συνεχώς για αποφάσεις της που παραβιάζουν το Σύνταγμα.