ΑΚΕΛ για Καροτσάκη: Είναι ντροπή να «απειλεί» λειτουργούς υγείας

Σε δήλωσή του για την  εγκύκλιο διευθυντή ΟΚΥπΥ Λάρνακας- Αμμοχώστου, Γ. Καροτσάκη, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι είναι ντροπή να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις.

 

Είναι ντροπής πράγματα την ώρα που οι λειτουργοί υγείας δίνουν από την πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, όπως αυτή του διευθυντή ΟΚΥπΥ Λάρνακας- Αμμοχώστου.

Η εν λόγω απόφαση, η οποία απειλεί τους λειτουργούς υγείας πως αν δεν τηρούν τις οδηγίες θα υποχρεώνονται σε καραντίνα «άνευ απολαβών», είναι απαράδεκτη και πρέπει αμέσως να αποσυρθεί.

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου για τις καταγγελίες της ΠΑΣΥΝΟ

Η κραυγή αγωνίας των νοσηλευτών έτσι όπως διατυπώνεται στην ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια, δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Τα όσα καταγγέλλει η ΠΑΣΥΝΟ για μη τήρηση οδηγιών και πρωτοκόλλων, για έλλειψη επικοινωνίας, για την επικίνδυνη διασπορά του ιού στα νοσηλευτήρια, για ελλείψεις και προβλήματα δεν μπορεί να μην κινητοποιήσει το Υπουργείο Υγείας και τον ίδιο τον υπουργό. Ιδιαίτερα, που η ΠΑΣΥΝΟ σημειώνει ότι «έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας προς τον ΟΚΥπΥ».

Είναι φανερό ότι ο ΟΚΥπΥ δεν τυγχάνει πλέον της εμπιστοσύνης των λειτουργών υγείας. Με όσα εκτυλίσσονται στα δημόσια νοσηλευτήρια και την κραυγή αγωνίας της ΠΑΣΥΝΟ, καλούμε τον Υπουργό Υγείας να ενεργήσει ανάλογα. Το ΑΚΕΛ από την αρχή ακόμα της πανδημίας είχε επισημάνει ότι «η αντιμετώπισή της είναι πρωτίστως ευθύνη του κράτους» γι’ αυτό και ζητούσαμε «πλήρη ανάληψη της διαχείρισης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων από το Υπουργείο Υγείας».