ΑΚΕΛ για ΕΣΤΙΑ: Άλλα λέει και άλλα κάνει η Κύβέρνηση

Άλλα λέει και άλλα κάνει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής του γραφείοι οικονομικών μελετών του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου, για  το σχέδιο «ΕΣΤΙΑ»

Άλλα λέει και άλλα κάνει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη.  Με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών για το σχέδιο «ΕΣΤΙΑ» θυμίζουμε ότι είχε δεσμευτεί ότι θα έφερνε ένα σχέδιο που θα στήριζε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αλλά τελικά έφερε ένα σχέδιο για που στηρίζει και πάλι τις τράπεζες.

Είναι ξεκάθαρο ότι το σχέδιο αφήνει εκτός αυτούς που θα κριθούν από τις τράπεζες ως μη βιώσιμοι. Αυτούς δηλαδή που τα εισοδήματα τους δεν αρκούν για να δεχθούν οι τράπεζες να τους εντάξουν στο σχέδιο και θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκποίηση της περιουσίας τους. Τους πρώτους που θα έπρεπε το Κράτος να στηρίξει.

Από το σχέδιο θα ωφεληθούν επίσης οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Αυτοί για τους οποίους η Κυβέρνηση έφερε σειρά αντιλαϊκών νομοθεσιών στη Βουλή δήθεν για να τους αντιμετωπίσει αλλά τώρα τους ανταμείβει με τα λεφτά των φορολογουμένων.

Τέλος το σχέδιο δεν στηρίζει όσους μέχρι σήμερα υπήρξαν συνεπείς και νοικοκυρεμένοι με τις υποχρεώσεις τους. Όχι μόνο η Κυβέρνηση δεν τους στηρίζει αλλά τους φορτώνει και το κόστος στήριξης των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτή την Κυβέρνηση. Έχει αποδείξει ότι για να στηρίξει τις τράπεζες εγκρίνει με την μεγαλύτερη ευκολία σχέδια και νομοθεσίες αλλά όταν είναι για να στηρίξει τους νοικοκυρεμένους πολίτες και όσους έχουν πραγματικά ανάγκη απλά αδιαφορεί.