ΑΚΕΛ για εκποιήσεις: Καλούμε το ΥΠΟΙΚ και Κεντρική τράπεζα να λάβουν μέτρα

Σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τις εκποιήσεις καλεί το Υπουργείο Οικονομικών και τη Κεντρική τράπεζα να λάβουν μέτρα για προστασία των δανειοληπτών.

Συνεχώς φθάνουν κοντά μας καταγγελίες από πολίτες ότι οι διαδικασίες για τις εκποιήσεις συνεχίζονται, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις των τραπεζών ότι αναστέλλουν τις εκποιήσεις για τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν καταγγελίες ότι συνεχίζεται η αποστολή επιστολών Ι, Ια κλπ. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες για προσφοροδότηση περιουσιών που δεν πωλήθηκαν σε πλειστηριασμούς ενώ παραμένει η δυνατότητα στις τράπεζες για αγορά ακινήτου.

Όλες αυτές οι διαδικασίες που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, συνεχίζονται δημιουργούν τετελεσμένα τα οποία στην ουσία ακυρώνουν τις δημόσιες διαβεβαιώσεις των τραπεζών ότι έχουν αναστείλει τις διαδικασίες εκποιήσεων.

Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα να πάρουν μέτρα για προστασία των δανειοληπτών από τις εκποιήσεις, αλλιώς το ΑΚΕΛ θα ενεργοποιήσει την πρόταση Νόμου για αναστολή των εκποιήσεων στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε.