ΑΚΕΛ για διάγγελμα: Αναμέναμε από τον ΠτΔ την εξαγγελία συγκεκριμένων μέτρων στήριξης

Γραπτή δήλωση Άριστου Δαμιανού, μέλους Πολιτικού Γραφείου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Βουλευτή, αναφορικά με το Διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η πατρίδα μας διέρχεται μια δύσκολη δοκιμασία, μαζί με ολόκληρη την ανθρωπότητα, ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης του κορονοϊού. Δοκιμάζεται η επάρκεια και η αποτελεσματικότητα των κρατικών δομών αλλά και η ετοιμότητα μας ως πολίτες να τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις των αρχών.

Αναμέναμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μέσα από το Διάγγελμά του θα προχωρούσε στην εξαγγελία συγκεκριμένων μέτρων άμεσης εφαρμογής προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των επιπτώσεων στην οικονομία, στην κοινωνία, στους πολίτες. Υπό αυτή την έννοια το Διάγγελμα δεν έχει προσθέσει κάτι καινούργιο. Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν. Αυτό θα πρέπει να γίνει με την αίσθηση του επείγοντος.

Στις αρχικές προτάσεις που έδωσε το ΑΚΕΛ στον Υπουργό Οικονομικών θέτουμε ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη -ασφαλώς- του τουριστικού τομέα και όλων των παρεμφερών επαγγελμάτων. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη στήριξη των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοτελώς εργαζομένων. Επίκεντρο των αποφάσεων πρέπει να είναι και οι γονείς με μικρά παιδιά, οι οποίοι αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι καθώς και οι ευπαθείς ομάδες. Όλα αυτά πρέπει να υλοποιηθούν με ταχύτητα εφόσον οι επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία είναι ήδη αισθητές.

Ως προς την επάρκεια και αποτελεσματικότητα των μέτρων πρόληψης, αντιλαμβανόμαστε ότι οι ειδικοί, η επιστημονική κοινότητα πρότεινε και άλλα μέτρα τα οποία δεν υιοθετήθηκαν. Υπό αυτή την έννοια τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Αναστασιάδης δεν κρίνονται ικανοποιητικά.

Σε αυτή τη δοκιμασία που διέρχεται η Κύπρος και ο λαός μας, το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συνδράμει με προτάσεις και δράσεις την προσπάθεια για αντιμετώπιση των συνεπειών. Με αυτή την ευκαιρία εκφράζουμε τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη μας προς τους πάσχοντες αλλά και προς το σύνολο του κυπριακού λαού. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τους επαγγελματίες υγείας και όλους όσοι εργάζονται άοκνα για την αντιμετώπιση καθώς και την πρόληψη κρουσμάτων.

Check Also

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή Παράνομη μεταφορά κυνηγετικού πυροβόλου όπλου …

Δολοφονίες στον Κάτω Αμίαντο: Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός – Ο 32χρονος τις πυροβόλησε

Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός από την αυλή εξοχικής κατοικίας στον Κάτω Αμίαντο στην υπόθεση …