ΑΚΕΛ για δημοσιεύματα OCCRP: Το θέμα δεν κλείνει όσο ο Πρόεδρος δεν δίνει πειστικές απαντήσεις

Το θέμα δεν κλείνει όσο ο Πρόεδρος δεν δίνει πειστικές απαντήσεις, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου:

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Για δεύτερη φορά, το Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά «αδειάζει» το Προεδρικό και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Την πρώτη φορά το Παρατηρητήριο άδειασε τους κυβερνώντες, όταν οι κυβερνώντες παρουσίασαν ως «ατεκμηρίωτες» τις καταγγελίες του Παρατηρητηρίου για εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου Νίκος Χρ. Αναστασιάδης σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το Παρατηρητήριο παρουσίασε τεκμήρια για τα δημοσιεύματα που είχε κάνει. Οι κυβερνώντες φυσικά, με τη βοήθεια των φιλικά προσκείμενων ΜΜΕ έκαναν γαργάρα τις αποκαλύψεις. Το δεύτερο «άδειασμα» του Προέδρου και των κυβερνώντων ήρθε από τον συνιδρυτή του Παρατηρητηρίου, ο οποίος υπέδειξε στους κυβερνώντες ότι «είναι αστείο» να αποδίδουν στο ΑΚΕΛ ή σε εσωτερικούς «κλέφτες» τις αποκαλύψεις, αφού είναι το ίδιο το Παρατηρητήριο που έφερε στο φως τις ύποπτες συναλλαγές και όσα τις τεκμηριώνουν.

Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος βιάστηκε να κηρύξει το θέμα λήξαν, δείχνει πόσο ενοχλητικό είναι αυτό για τους κυβερνώντες. Ανεξαρτήτως, όμως, της θέσης των κυβερνώντων το γεγονός είναι ένα: το θέμα όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα εντείνεται ενόσω ο Πρόεδρος δεν δίνει απαντήσεις, πειστικές και ξεκάθαρες, με αποτέλεσμα η χώρα μας να συνεχίζει να διασύρεται διεθνώς ως πλυντήριο βρώμικου χρήματος.

Ο Πρόεδρος καλείται να απαντήσει πειστικά στο Παρατηρητήριο. Η επικοινωνιακή διαχείριση για σκοπούς εσωτερικής κατανάλωσης μπορεί να προστατεύει τον ίδιο –όσο αυτό βέβαια γίνεται κατορθωτό- αλλά αφήνει την Κύπρο εκτεθειμένη διεθνώς.