ΑΚΕΛ για ΓεΣΥ: Όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους

ΑΚΕΛ για ΓεΣΥ: Όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν με διάλογο και συναίνεση

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη ανησυχία και την αγωνία του για το κλίμα αντιπαράθεσης που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την υλοποίηση του ΓΕΣΥ. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό που πρέπει να βρίσκεται στην προτεραιότητα όλων είναι η διασφάλιση της όσον το δυνατό ομαλότερης εφαρμογής του ΓΕΣΥ στη χώρα μας.

Οι εύλογες ανησυχίες που μπορεί να εκφράζονται είναι κατανοητές στο βαθμό που υπάρχει η πρόθεση αυτές να συζητηθούν δημιουργικά και εφόσον η εφαρμογή του ΓΕΣΥ στα χρονοδιαγράμματα που συμφωνήθηκαν δεν ανατρέπεται. Ιδιαίτερα, όμως, αυτό που ως ΑΚΕΛ θεωρούμε απαραίτητο να διαφυλαχτεί είναι ο χαρακτήρας και η φιλοσοφία του ΓΕΣΥ. Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συνηγορήσει σε ανατροπή του μονοασφαλιστικού ΓΕΣΥ από την πίσω πόρτα.

Το ΓΕΣΥ είναι μια ανάγκη για ολόκληρη την κοινωνία. Για αυτό, τόσο ο ΠΙΣ, όσο και ο ΟΑΥ, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι της κοινωνίας και των πολιτών, και να προχωρήσουν με διάλογο και συναίνεση. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Υγείας οφείλει να φροντίσει για την ολοκληρωμένη ενημέρωση του ιατρικού κόσμου για τη μεταρρύθμιση, αλλά επίσης να αυξήσει τις δαπάνες για την δημόσια υγεία, διασφαλίζοντας την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα υγείας.

Οι πολίτες παρακολουθούν και κρίνουν όλους.