ΑΚΕΛ για αυξήσεις ΑΗΚ: Η κοινωνία πληρώνει την ασύγγνωστη ανικανότητα της κυβέρνησης

Η κοινωνία πληρώνει την ασύγγνωστη ανικανότητα της κυβέρνησης ν’ αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Η κοινωνία πληρώνει την ασύγγνωστη ανικανότητα της κυβέρνησης ν’ αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Παρά το ότι η αρμόδια Υπουργός επιχείρησε χθες να μετακυλήσει τις ευθύνες, γεγονός παραμένει ότι η Κυβέρνηση απέτυχε να κάνει όσα έπρεπε να είχαν γίνει μέχρι σήμερα ώστε να υπάρξει μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πρώτο, κάθε χρόνο δεσμευόταν για την έλευση Φυσικού Αερίου που θα μείωνε το κόστος παραγωγής, αλλά μετά από οκτώ χρόνια διακυβέρνησης δεν έχει προχωρήσει τίποτε. Δεύτερο, απέτυχε στην αποτελεσματική εισαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή, ώστε να επωφεληθούν μειωμένων τιμών οι καταναλωτές. Τρίτο, αποτέλεσμα της αδράνειας της Κυβέρνησης είναι να φορτώνεται η κοινωνία το πρόστιμο που θα καταβάλει η Κύπρος για τους αυξημένους ρύπους που παράγει.

Η Κυβέρνηση έχει μια επιλογή. Αντί να ρίχνει τις ευθύνες της σε άλλους, ν’ αναγνωρίσει το πρόβλημα και να κάνει αυτά που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και καιρό.

Το ΑΚΕΛ θα συζητήσει ξανά το θέμα στη Βουλή και θα επιμένει μέχρι να γίνει πράξη η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος για την κοινωνία.

 

Check Also

Ελεγκτική Υπηρεσία: Τι αναφέρει για τη διαπραγμάτευση με Ryanair

Ανακοίνωση Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφορικά με την Έκθεσή της για τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για …

Σχέδιο Χορηγιών για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών – Όλες οι λεπτομέρειες

Σχέδιο Χορηγιών για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών σε κατοικίες ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας Σε συνέχεια των …