ΑΚΕΛ για ασφαλτικά: Μεταφέρουν το πρόβλημα από μια περιοχή σε άλλη

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, Επαρχιακού Γραμματέα ΑΚΕΛ Λευκωσίας- Κερύνειας για τη μετακίνηση των εργοστασίων ασφάλτου στο Μιτσερό

Μεταφέρουν το πρόβλημα από μια περιοχή σε άλλη

Ως ΑΚΕΛ έχουμε ταχθεί ανεπιφύλακτα υπέρ της μετακίνησης των εργοστασίων ασφάλτου από την ευρύτερη περιοχή του Δαλιού. Έχουμε επισκεφθεί την περιοχή πάρα πολλές φορές και όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, η φθορά που βιώνει το περιβάλλον και οι κάτοικοι της περιοχής είναι πραγματικά ανεπίτρεπτη και πάρα πολύ επικίνδυνη.

Την ίδια στιγμή ζητήσαμε να μεταφερθούν τα εργοστάσια ασφάλτου σε περιοχή, που δεν θα θυματοποιεί άλλους κατοίκους. Ωστόσο, η δρομολογούμενη από πλευράς κυβέρνησης μεταφορά των εργοστασίων στο Μιτσερό, απλά θα μεταφέρει το πρόβλημα σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων. Στην ομάδα των ανθρώπων, μάλιστα, των κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής Μιτσερού, οι οποίοι βιώνουν ήδη μια βεβαρυμμένη κατάσταση σε ό,τι αφορά την καταστροφή του περιβάλλοντος, με τα λατομεία, τα μεταλλεία και άλλα εργοστάσια τα οποία λειτουργούν στην περιοχή.

Διαφωνούμε, λοιπόν, με τη μεταφορά των εργοστασίων στο Μιτσερό και καλούμε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να υποδείξει άμεσα τοποθεσία που δεν θα επηρεάζει συνανθρώπους μας για να μετακινηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση τα εργοστάσια ασφάλτου από την περιοχή του Δαλιού.