ΑΚΕΛ για ακίνητα ΣΚΤ: Το μέγεθος του οικονομικού εγκλήματος των κυβερνώντων γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για τα ακίνητα της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ανέφερε:

Το συμπέρασμα από τη σημερινή συνεδρία είναι ότι, όσο ψάχνουμε το τι συνέβη σε σχέση με τη χρεοκοπία του Συνεργατισμού, το μέγεθος του οικονομικού εγκλήματος των κυβερνώντων γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο.

Η κυβέρνηση σε διαφορετικούς χρόνους για τα ίδια ερωτήματα έδωσε διαφορετικές απαντήσεις. Τόσο για τα ακίνητα του Συνεργατισμού, όσο και για τη διαχείριση των ακινήτων, αλλά και για ευρύτερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κάκιστη συμφωνία που συνήψε η κυβέρνηση με την Ελληνική Τράπεζα, για να ξεπουλήσει το Συνεργατισμό και την ίδια ώρα να πληρώσουν δισεκατομμύρια ευρώ οι πολίτες και να σωθεί μια ιδιωτική τράπεζα.

Η κυβέρνηση προφανώς έλεγε ψέματα στα ερωτήματα που κατά καιρούς θέσαμε, παραπλανούσε τη Βουλή και την κοινωνία για να καλύψει το μέγεθος του οικονομικού εγκλήματος, με αποτέλεσμα κάποιοι να βολευτούν, μεγάλα συμφέροντα να εξυπηρετηθούν και την ίδια ώρα να χάσει η οικονομία και η κοινωνία μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της.

Πρέπει να πούμε ότι σήμερα, δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση. Έγιναν πάρα πολλές ερωτήσεις προς διάφορους αρμόδιους, σχετικά με τα ακίνητα του συνεργατισμού και όχι μόνο.

Την ίδια ώρα ο Γενικός Ελεγκτής ανάλαβε να ερευνήσει συγκεκριμένα ζητήματα, όπως για παράδειγμα το θέμα της διαχείρισης των ακινήτων και ποιος είναι τελικά ο διαχειριστής.

Η Κυβέρνηση μάς έλεγε προηγουμένως ότι διαχειριστής είναι η ΚΕΔΙΠΕΣ, τώρα προκύπτει να είναι η Altamira.

Πραγματικά διερωτόμαστε πού βρίσκεται η αλήθεια; Εμείς θα αναζητήσουμε την αλήθεια έστω και αν η Κυβέρνηση συνεχίσει να λέει ψέματα.