ΑΚΕΛ: Για άλλη μια φορά δεν επαληθεύονται οι μεγαλόστομες εξαγγελίες της κυβέρνησης

Για άλλη μια φορά δεν επαληθεύονται οι μεγαλόστομες εξαγγελίες της κυβέρνησης, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ 

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι επίκειται πρωτοβουλία για εκτόνωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Τελικά, η πρωτοβουλία συνίσταται στην προσπάθεια του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική να υπάρξει κοινή δήλωση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ με μήνυμα προς την Τουρκία να συνεργαστεί. Προφανώς, δεν υποτιμάται μια κοινή δήλωση ΕΕ-ΗΠΑ εφόσον θα έχει σαφές και ορθό περιεχόμενο.

Ακόμα κι έτσι όμως, απέχει πολύ από το να συνιστά πρωτοβουλία για εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τερματισμό της τουρκικής επιθετικότητας, όπως εξαγγέλθηκε από τον κ. Χριστοδουλίδη.

Άλλωστε, δεν είναι οι δηλώσεις και οι διακηρύξεις της διεθνούς κοινότητας που λείπουν απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά οι μεγαλόστομες εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν επαληθεύονται, όπως άλλωστε δεν επαληθεύτηκε ότι οι όποιοι ισχυροί σύμμαχοι θα θωράκιζαν την Κύπρο από τις τουρκικές προκλήσεις.

Σίγουρα, δεν ευθύνεται η κυβέρνηση της Κύπρου για το αρνητικό συσχετισμό δύναμης, για τα τεράστια συμφέροντα των ισχυρών κέντρων του πλανήτη που εμποδίζουν αποφασιστική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας έναντι της Τουρκίας. Ευθύνεται όμως όταν καλλιεργεί στον κυπριακό λαό ψευδαισθήσεις και αυταπάτες που καταλήγουν σε απογοητεύσεις.