ΑΚΕΛ: Γενικοί διευθυντές με καθαρά κομματικά κριτήρια

Γενικοί διευθυντές με καθαρά κομματικά κριτήρια, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου για το διορισμό Γενικών Διευθυντών

Όσα φημολογούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τις διαδικασίες για την επιλογή των Γενικών Διευθυντών στο Δημόσιο επιβεβαιώθηκαν. Οι ημέτεροι, για τους οποίους εδώ και μήνες γινόταν λόγος, διορίστηκαν κι αυτό ξανά επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του Συναγερμού θεωρεί το κράτος και τη δημόσια υπηρεσία ως λάφυρο εξουσίας για να το λυμαίνεται με επιλεγμένους ημέτερους.

Μετά από αλλαγές σχεδίων υπηρεσίας για να βολευτούν οι εκλεκτοί των κυβερνώντων, μετά από αναξιοκρατικές προαγωγές, έχουμε τώρα επιλογές Γενικών Διευθυντών με κριτήρια καθαρά κομματικά. Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη υπενθυμίζει ξανά ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να αλλάξει τις πρακτικές της, αλλά θα διευρύνει την κομματικοποίηση και την αναξιοκρατία στο Δημόσιο.

Την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει προτεραιότητα τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο ότι θα συνεχίσει πρακτικές και λογικές που ζημιώνουν το κράτος και την αποδοτικότητα της δημόσιας διοίκησης. Πρακτικές και φαινόμενα που εξοργίζουν την κοινωνία και ειδικότερα τους νέους ανθρώπους του τόπου.

Η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί το κριτήριο για την επιλογή ενός ανθρώπου για τη θέση του Γενικού Διευθυντή να είναι η σχέση του με το Δημοκρατικό Συναγερμό και την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.