ΑΚΕΛ: Αρνητική η χθεσινή εξέλιξη στη Βουλή

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, χαρακτήρισε αρνητική τη χθεσινή εξέλιξη με την τύχη των δυο νομοθετημάτων που ανέπεμψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Έστω και αν πρόκειται για λιγότερο σημαντικά μέτρα προστασίας των μικρο- οφειλετών, εντούτοις θα είχαν τη δική τους συμβολή στην αποκατάσταση της ισορροπίας ανάμεσα στους μικρο- οφειλέτες και στην ασυδοσία των τραπεζών, είπε.

Πρόσθεσε, ότι η εξέλιξη συνίσταται αρνητική γιατί η απόρριψη της αναπομπής θα έστελνε ισχυρά μηνύματα απέναντι στην αλαζονεία της τρόικας και στην άρνηση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί τα δίκαια του κυπριακού λαού.

“Αντίθετα, η υπαναχώρηση με διαφορά μόνο λίγων μερών, στην στάση του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, κάτω από τους γνωστούς εκβιασμούς της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Συναγερμού, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και αντικειμενικά έχει πλήξει την προσπάθεια διατήρησης της ισορροπίας στο νομοθετικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις”, είπε και πρόσθεσε πως το πιο κρίσιμο ερώτημα όμως, που προκύπτει από τις χθεσινές εξελίξεις αφορά τους μελλοντικούς χειρισμούς τόσο του θέματος των εκποιήσεων, όσο και των άλλων καθοριστικής σημασίας ζητημάτων.

Ειδικότερα, συνέχισε ο κ. Λουκαΐδης, αν για δυο νόμους που ήταν συμβατοί με το σύνταγμα και το κεκτημένο, που ήταν οι λιγότερο σημαντικοί για την προστασία των μικρο- οφειλετών Τρόικα και Κυβέρνηση ήταν ανένδοτες και η πλειοψηφία της Βουλής υπαναχώρησε με τη μεγαλύτερη ευκολία, τι να αναμένει κάποιος σε σχέση με το περιεχόμενο του πλαισίου αφερεγγυότητας, στο οποίο εσφαλμένα τόσο πολλά επενδύουν ορισμένοι, διερωτήθηκε.

Ο κ. Λουκαΐδης επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα και κάθε προσφερόμενη συμμαχία, ώστε προτού εφαρμοστεί ο επικίνδυνα ετεροβαρής νόμος για τις εκποιήσεις, να επανέλθει η ισορροπία στο θεσμικό πλαίσιο.

“Υπογραμμίζουμε ότι με κανένα τρόπο δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια Κυβέρνησης και Τρόικας να ανοίξουν διάπλατα το δρόμο για μαζικές, αδιάκριτες εκποιήσεις σε βάρος των μικρο- οφειλετών- θυμάτων της τραπεζικής ληστείας”, κατέληξε.