ΑΚΕΛ: Αποφύγαμε τα χειρότερα με τη συμφωνία με τη Ρωσία

Αποφύγαμε τα χειρότερα με τη συμφωνία με τη Ρωσία, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου

Με την πλήρη αποδοχή των όρων που έθεσε η Ρωσική κυβέρνηση αποφεύχθηκε τελικά ο τερματισμός της Σύμβασης για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το τελικό αποτέλεσμα όμως δεν δικαιολογεί τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ. Παρά το γεγονός ότι με τη συμφωνία τερματίζεται η αβεβαιότητα των τελευταίων εβδομάδων και αποτρέπεται ο μαζικός επαναπατρισμός ρωσικών κεφαλαίων, δεν παύει να είναι αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι η Κύπρος χάνει πλέον το πλεονέκτημα της ανταγωνιστικότητας αφού οι ίδιες ρυθμίσεις θα ισχύουν πλέον και για άλλες χώρες της ΕΕ που διατηρούν αντίστοιχες συμφωνίες από την ίδια ημερομηνία που θα ισχύει και για την Κύπρο, δηλαδή την 1/1/2021.

Το ΑΚΕΛ εδώ και μήνες προειδοποιούσε ότι κάτι αλλάζει στις σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας. Η κυβέρνηση αρνείτο επίμονα να αποδεχτεί ότι, η μονόπλευρη και μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί θα δημιουργήσει και παρενέργειες στην οικονομία του τόπου. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα καταγράφονται πλέον και στη χθεσινή Συμφωνία.