ΑΚΕΛ: Αποκαλύψεις στην επιτροπή ελέγχου για το φάγωμα του Συνεργατισμού

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για τα ακίνητα της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και για την ακρίβεια στη Κύπρο.

Η χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για τα ακίνητα της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας αποκάλυψε εκ νέου τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού για το φάγωμα του Συνεργατισμού.

Αποκάλυψε τα ψέματα που έλεγαν όλο το προηγούμενο διάστημα, παραπλανώντας και αυτήν ακόμα την Βουλή, για τη διαχείριση των ακινήτων και της περιουσίας του Συνεργατισμού.

Άλλα έλεγαν πριν από έξι μήνες, άλλα είπαν χθες. Απέκρυψαν την αλήθεια για τα ακίνητα του Συνεργατισμού και τη διαχείριση τους, έκαναν τα στραβά μάτια για το φαγοπότι στο πρώην Συνεργατισμό αλλά και για ευρύτερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κάκιστη συμφωνία που συνήψε η κυβέρνηση με την Ελληνική Τράπεζα.

Διέλυσαν το Συνεργατισμό και την ίδια ώρα πληρώνουν δισεκατομμύρια ευρώ οι πολίτες για να σωθεί μια ιδιωτική τράπεζα.

Πέραν των ερωτημάτων που θέσαμε για τις ευθύνες της Κυβέρνησης θα συνεχίσουμε τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής τις προσπάθειες για πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση και την προστασία των περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού.

Για την ακρίβεια στην Κύπρο

Η Κυβέρνηση λειτουργεί ως προστάτης και προαγωγός των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αφήνοντας απροστάτευτους τους πολίτες από τα φαινόμενα καρτέλ στην οικονομία, με αποτέλεσμα η Κύπρος να είναι πρωταθλήτρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ακρίβεια σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης.

Με την οικονομική πολιτική της η Κυβέρνηση έχει συρρικνώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων αλλά την ίδια ώρα έκανε την Κύπρο την ακριβότερη χώρα στην ΕΕ στο γάλα και το ψωμί. Είναι η ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει στις αυξήσεις στα καύσιμα, στα αεροπορικά εισιτήρια, στα ενοίκια, στα λιμάνια.

Αντί η Κυβέρνηση να εξηγήσει τι απέγιναν οι διαβεβαιώσεις της για τον ανταγωνισμό που θα μείωνε τις τιμές των εισιτηρίων, που θα ρύθμιζε τα ενοίκια, που θα έδινε πιο ανταγωνιστικές χρεώσεις στα λιμάνια συνεχίζει να αγνοεί τις σημερινές πραγματικότητες και παραμένει πιστή στο δογματισμό των ιδιωτικοποιήσεων.

Θέλει να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα και στους στρατηγικούς τομείς των τηλεπικοινωνίων και του ηλεκτρισμού ανεξάρτητα από τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών για το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτή την Κυβέρνηση.