ΑΚΕΛ: Απαιτείται ξεχωριστή νομοθεσία για τα άτομα με αναπηρίες

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, για την νάγκη δημιουργίας ξεχωριστής νομοθεσίας για τα άτομα με αναπηρίες

Οι επισημάνσεις στις οποίες προβαίνει η Επίτροπος Διοικήσεως, ως Αρμόδια Αρχή για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, αναφορικά με τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται άτομα με αναπηρίες τα οποία αιτούνται Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (Ε.Ε.Ε.), γι’ ακόμα μια φορά επιβεβαιώνουν την ανάγκη ξεχωριστής νομοθεσίας σ’ ότι αφορά τις παροχές για τα άτομα με αναπηρίες.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2014, όταν κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το Ε.Ε.Ε., το ΑΚΕΛ επισήμανε αυτή την ανάγκη, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί οι πολιτικές στήριξης των ατόμων με αναπηρίες να ενσωματώνονται σε πολιτικές τύπου Ε.Ε.Ε. Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ στηρίζει τη θέση του αναπηρικού κινήματος για δημιουργία ξεχωριστής νομοθεσίας που να συνάδει με τις αρχές της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Άτομα με Αναπηρίες.

Η κυβέρνηση «δεσμεύτηκε» από τότε ότι θα προχωρήσει σε τέτοια νομοθεσία. Τέσσερα χρόνια μετά οι ανάπηροι συνεχίζουν να βιώνουν την ταλαιπωρία, τις καθυστερήσεις, τον εξευτελισμό, την παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Check Also

ΔΗΚΟ: Η απόφαση του Ανωτάτου δεν αναιρεί την αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν αναιρεί το πολιτικά μεμπτό γεγονός» δηλαδή την  αυταπόδεικτη σύγκρουση …

Ανώτατο: Αντισυνταγματική η απόφαση της Βουλής για έλεγχο Γ. και Β. Εισαγγελέα

Αντισυνταγματική, εξ υπαρχής άκυρη και άνευ οιουδήποτε απολύτως νομικού αποτελέσματος κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο …