ΑΚΕΛ: Απαιτείται μείωση της τιμής στο ρεύμα και αναστολή εκποιήσεων

Απαιτείται μείωση της τιμής στο ρεύμα και αναστολή εκποιήσεων, τόνισε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

Μπροστά στην πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ολόκληρος ο πλανήτης απαιτείται -παράλληλα με τα έκτακτα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού- συντονισμένη δράση για αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Πέραν των μέτρων στα οποία χθες έχουμε αναφερθεί, εισηγούμαστε επίσης:

1. Επιπρόσθετα της μείωσης του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό, το ΑΚΕΛ εισηγείται όπως η ΑΗΚ αξιοποιήσει ένα μικρό μέρος από τα αποθεματικά της για απορρόφηση μέρους του κόστους του ηλεκτρισμού για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

2. Πέραν των αυτοεργοδοτούμενων στο χώρο της εκπαίδευσης, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα στήριξης και γι’ άλλες ομάδες εργαζομένων που απασχολούνται με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών. Ήδη, αρκετοί αυτοεργοδοτούμενοι έχουν απωλέσει τις εργασίες τους.

3. Οι τράπεζες οφείλουν να προστατεύσουν την κοινωνία και να βοηθήσουν την οικονομία αξιοποιώντας ορθολογικά τα εργαλεία που παραχώρησε η ΕΚΤ. Είναι απολύτως απαραίτητο να προστατευτούν οι δανειολήπτες και να ανασταλούν εκποιήσεις κύριας κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης.