ΑΚΕΛ: Απαιτείται αταλάντευτη συνέπεια στο στόχο της λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας

Απαιτείται αταλάντευτη συνέπεια στο στόχο της λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για το Κυπριακό

Οι συναντήσεις της Τζέιν Χολ Λουτ με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων έχουν ιδιαίτερη σημασία ενόψει της άτυπης συνάντησης για το Κυπριακό στα τέλη του ερχόμενου Απρίλη.

Ενόψει της άτυπης συνάντησης, το ΑΚΕΛ επιμένει σε αυτό που με συνέπεια υπογραμμίζει όλα τα τελευταία χρόνια.

Απαιτείται αταλάντευτη συνέπεια στο στόχο της λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Απαιτείται ετοιμότητα για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά και στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες και των συγκλίσεων.

Αυτά πρέπει να πει και για αυτά πρέπει να πείσει ο κ. Αναστασιάδης. Χωρίς παλινωδίες, χωρίς αστερίσκους, χωρίς «νέες ιδέες» που θα διευκολύνουν την τουρκική πλευρά να θέσει στο τραπέζι την απαράδεκτη λύση των δύο κρατών.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές το ΑΚΕΛ διατρανώνει τη βούλησή του να συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για αντιμετώπιση και αποτροπή των όποιων προσπαθειών για εκτροπή από το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης. Για αποτροπή της οριστικής διχοτόμησης. Για να ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας.