ΑΚΕΛ: Αντί ο κ. Αναστασιάδης να δώσει απαντήσεις, αναλώνεται σε προσβλητικά υπονοούμενα

Αντί ο κ. Αναστασιάδης να δώσει απαντήσεις, αναλώνεται σε προσβλητικά υπονοούμενα, αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωση του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, για δηλώσεις τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη.

Αυτούσια η δήλωση:

Αντί ο κ. Αναστασιάδης να δώσει απαντήσεις για τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσε ο ίδιος και η κυβέρνησή του, ισχυριζόμενοι εδώ και δύο χρόνια ότι θωράκισαν την ΑΟΖ και ότι το ενεργειακό μας πρόγραμμα θα προχωρούσε απρόσκοπτα, αναλώνεται κατά την προσφιλή του μέθοδο σε προσβλητικά υπονοούμενα για την αντιπολίτευση και για την τεκμηριωμένη κριτική που ασκούμε.

Δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση του ΑΚΕΛ που να μην καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας. Όμως το ερώτημα παραμένει. Πού είναι αλήθεια η «θωράκιση» όταν η Τουρκία προχωρεί ανενόχλητη στις παράνομες γεωτρήσεις σε αδειοδοτημένο οικόπεδο της Κυπριακής Δημοκρατίας; Με τέτοιες επιτυχίες που τάχατες καταγράφουν στην εξωτερική πολιτική, γιατί σε διαδοχικές εκθέσεις για το κυπριακό ο ΟΗΕ μάς φορτώνει ευθύνες ενώ η Τουρκία είτε παραμένει αλώβητη είτε εισπράττει και τα εύσημα;

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα που καταρρέει η πολιτική τους και αποκαλύπτονται οι ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσαν στους πολίτες, αντί οι κυβερνώντες να ασχοληθούν με την ουσία δίνοντας πειστικές απαντήσεις και πάλι αναλώνονται στην επικοινωνιακή διαχείριση των ζητημάτων.

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι έχει όρια η επικοινωνιακή διαχείριση. Οφείλουν να ασχοληθούν με την ουσία της πολιτικής τους, η οποία μόνο σε αδιέξοδα οδηγεί.