ΑΚΕΛ: Ανησυχία για την έξαρση του σοβαρού εγκλήματος

Ανησυχία για την έξαρση του σοβαρού εγκλήματος, εκφράζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού:

“Ότι και αν ισχυρίζονται οι κυβερνώντες, δυστυχώς η πραγματικότητα καταγράφει έξαρση του σοβαρού εγκλήματος, με ιδιαίτερη ένταση στα εγκλήματα κατά προσώπων και περιουσίας. Οι πολίτες βιώνουν έντονα το αίσθημα της ανασφάλειας.

Το Αστυνομικό Σώμα δρα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Τα τελευταία χρόνια, ένεκα περικοπών, έχουν μειωθεί μισθοί, επιδόματα βάρδιας αλλά κυρίως έχει πληγεί η επιχειρησιακή ικανότητα και το ηθικό του Σώματος.

Αστυνομικές Διευθύνσεις ξηλώνονται για να βολευτούν ημέτεροι. Αστυνομικές Διευθύνσεις επιμολύνονται με μια θλιβερή αλλά υπαρκτή μειοψηφία επίορκων και διεφθαρμένων αστυνομικών. Και το γνωρίζουν καλά οι κυβερνώντες.

Επομένως, η προσπάθεια μετατόπισης από την ουσία και η πεπατημένη της άρνησης αναγνώρισης και ανάληψης ευθυνών είναι προκλητική. Και η αναφορά του Πρόεδρου περί μηδενικής ανοχής θα είχε αξία αν γινόταν στον πρώτο και όχι τον έκτο χρόνο διακυβέρνησης του.

Το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συνεχίσει να καταθέτει απόψεις για βελτίωση της κατάστασης αλλά και να ασκεί έλεγχο στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για τις πράξεις και τις παραλείψεις του. Ωστόσο εκείνοι που βρίσκονται στον έκτο χρόνο της διακυβέρνησης τους, θα πρέπει μακριά από ανέξοδη ρητορεία και αβάσιμες προφάσεις να γίνουν επιτέλους πιο αποτελεσματικοί αν πρόκειται να επανέλθει το αίσθημα τάξης και ασφάλειας στους πολίτες.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αντί ο αρμόδιος Υπουργός και η ηγεσία της Αστυνομίας να επικεντρωθούν στην αποτροπή των ακραίων φαινομένων και των εγκλημάτων που γίνονται, μεταθέτουν τη συζήτηση σε επουσιώδη ή και ανύπαρκτα θέματα με κίνδυνο η κατάσταση να συνεχίσει να επιδεινώνεται σε βάρος της κοινωνίας και της ασφάλειας των πολιτών.

Για άλλη μια φορά εκφράζουμε τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση μας προς τους δύο αστυνομικούς και τις οικογένειες τους και τους ευχόμαστε πλήρη ανάρρωση.

Να ενημερώσω ότι σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις εγγράφει για κατεπείγουσα συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το θέμα της έξαρσης του σοβαρού εγκλήματος.”