ΑΚΕΛ: Αναπάντητα ερωτηματικά για την γκάφα ολκής για το φονικό στην Αγ. Νάπα

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου για το πολλαπλό φονικό στην Αγία Νάπα

Αναπάντητα και αιωρούμενα παραμένουν τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί από την πρωτοφανή γκάφα και τον κακό χειρισμό της υπόθεσης του πολλαπλού φονικού στην Αγία Νάπα.

Αιωρούμενη παραμένει και η ευθιξία των κυβερνώντων που για μια ακόμα φορά και σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα προτιμούν τη σιωπή. Κι όμως μερικές ώρες πριν αποκαλυφθεί η γκάφα ολκής για το φονικό, ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης πλεόναζε σε δηλώσεις για την επιτυχία της Αστυνομίας στην υπόθεση με τα ναρκωτικά.

Τώρα, για μια ακόμα φορά σιωπά και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Οι πολίτες όμως δεν ξεχνούν τη σπουδή των σημερινών κυβερνώντων, όταν ως αντιπολίτευση με του ψύλλου πήδημα ζητούσαν παραιτήσεις. Η όψιμη και επιλεκτική ευαισθησία τους έχει προ πολλού εξαντληθεί.

Κατά τα άλλα, οι κυβερνώντες δηλώνουν ότι η πάταξη της διαφθοράς είναι υπόθεση όλων. Είναι όντως υπόθεση όλων, αλλά οι πρώτοι που πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη είναι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία. Στα δύσκολα όμως και στις αποτυχίες –που δεν είναι λίγες- οι κυβερνώντες απουσιάζουν και σφυρίζουν αδιάφορα. Εξ’ ου και η κατάσταση οδεύει προς το χειρότερο παρά τα παχιά λόγια των κυβερνώντων και του αρμόδιου υπουργού.