ΑΚΕΛ: Αναγκαία η επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων μέχρι το τέλος του 2020

Αναγκαία η επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων μέχρι το τέλος του 2020, τόνισε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου.

Την ώρα που η Κυπριακή Οικονομία διέρχεται μια πρωτοφανή ύφεση είναι απαράδεκτο οι τράπεζες να συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ενόσω βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι πλείστοι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί απώλεια των εισοδημάτων τους, η εμμονή τους για έναρξη των εκποιήσεων είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Με δεδομένο ότι οι δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας και οι οποίες οδήγησαν στη λήψη της απόφασης για αναστολή των εκποιήσεων δεν έχουν εκλείψει, αλλά αντίθετα πιθανόν να ενταθούν το επόμενο διάστημα, θεωρούμε αναγκαία την επέκταση της περιόδου μέχρι το τέλος του 2020.

Η Κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη – Συναγερμού έχει ουσιαστική ευθύνη και ρόλο να διαδραματίσει για να πεισθούν οι τράπεζες να παρατείνουν την περίοδο αναστολής των εκποιήσεων. Αντί, όμως, να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση σφυρίζει αδιάφορα. Μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας και πάλι ότι προτεραιότητά της είναι το συμφέρον των τραπεζών και όχι το συμφέρον της κοινωνίας.