ΑΚΕΛ: Αλληλεγγύη με όσους επηρεάζονται από το κλείσιμο οδοφραγμάτων

Αλληλεγγύη με όσους επηρεάζονται από το κλείσιμο οδοφραγμάτων, εξέφρασε με γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ.

Η ανακοίνωση:

Η χθεσινή απόφαση του κατοχικού καθεστώτος με την οποία ουσιαστικά κορυφώνεται η παρεμπόδιση σχεδόν όλων των διελεύσεων μέσω των οδοφραγμάτων, αποτελεί αρνητική εξέλιξη.

Η απόφαση ιδιαίτερα επηρεάζει, μεταξύ άλλων, ομάδες όπως τους Ε/κ εγκλωβισμένους, Τ/κ εργαζόμενους στις ελεύθερες περιοχές και στη νεκρή ζώνη, κατοίκους της περιοχής Πύργου, όσους ασχολούνται με το εμπόριο στη βάση του κανονισμού της Πράσινης Γραμμής.

Θεωρούμε ότι η απόφαση της ακροδεξιάς τ/κ ηγεσίας είναι υπερβολική σε σχέση με τον επιδημιολογικό κίνδυνο αφού όσοι περνούν σε τακτική βάση από τα οδοφράγματα τυγχάνουν πλέον εβδομαδιαίων ή και καθημερινών τεστ για τον κορωνοϊό. Ως εκ τούτου, κρίνουμε την απόφαση ως απαράδεκτη αφού πέραν του πλήγματος για όσους επηρεάζονται άμεσα, αποτελεί ακόμα ένα πισωγύρισμα στο ζήτημα των καθημερινών επαφών των δύο κοινοτήτων.

Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με όσους επηρεάζονται από τα νέα μέτρα, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, και καλούμε την κυβέρνηση να θέσει το ζήτημα πάραυτα στα Η.Ε. καθώς και στην Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία.