ΑΚΕΛ: Έντονη ανησυχία για πιθανές αναπτύξεις στους καταρράκτες Μιλλομέρη

Έντονη ανησυχία για πιθανές αναπτύξεις στους καταρράκτες Μιλλομέρη, εκφράζει σε γραπτή ανακοίνωση το γραφείο περιβάλλοντος  του ΑΚΕΛ:

“Μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα σχετικά με το διαχωρισμό οικοπέδων σε δασική έκταση στην περιοχή των καταρρακτών Μιλλομέρη το ΑΚΕΛ, μέσω του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος, βουλευτή του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Αδάμου Αδάμου απέστειλε ερώτηση στο αρμόδιο Υπουργείο έτσι ώστε να διασαφηνιστεί κατά πόσον τα εν λόγω δημοσιεύματα ισχύουν και εάν ναι ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν.

Εκφράζουμε έντονη ανησυχία για το πιο πάνω γεγονός και ευελπιστούμε να μην υπάρχουν παραβιάσεις και παραλείψεις, στις οποίες δυστυχώς η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Παρατίθεται η ερώτηση:

«Παρακαλώ μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών προωθηθεί η πιο κάτω ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Συγκεκριμένα, παρακαλούμε όπως το αρμόδιο Υπουργείο άμεσα ενημερώσει την Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πόσο ισχύουν πληροφορίες που αναφέρονται σε δημοσιεύματα για προτιθέμενες αναπτύξεις και διαχωρισμούς οικοπέδων πολύ κοντά στους καταρράκτες του Μιλλομέρη. Μια περιοχή ευαίσθητη περιβαλλοντικά, με αναγνωρισμένη αξία και μοναδικότητα, για την οποία ζητούμε όπως ενημερωθεί η Βουλή των Αντιπροσώπων ενδελεχώς κατά πόσο διεξήχθη μελέτη για πιθανή περιβαλλοντική επιβάρυνση από διαχωρισμούς οικοπέδων και ενδεχόμενες αναπτύξεις πέριξ της περιοχής. Επιπρόσθετα, ζητείται να ενημερωθεί η Βουλή για τα κριτήρια που συνυπολόγισε η αρμόδια κρατική υπηρεσία ώστε να δοθεί άδεια διαχωρισμού οικοπέδων, καθώς και εάν επιτρέπεται σε περιοχές με αυτά τα ειδικά χαρακτηριστικά οικοδόμηση κατοικιών ή άλλων καταλυμάτων. Επίσης, εάν υπήρξε διαβούλευση με τις τοπικές αρχές για τις υπό αναφορά εγκρίσεις και τέλος ποιες δυσκολίες προκύπτουν στην απρόσκοπτη διέλευση του κοινού προς τους καταρράκτες ένεκα των εργασιών που φαίνεται ότι επι του παρόντος εκτελούνται.

Παρακαλούμε, όπως οι απαντήσεις σταλούν το συντομότερο δυνατό στην Βουλή».