ΑΚΕΛ: Άστοχη η δήλωση του ΠτΔ ότι έχει κερδίσει πολλά χρήματα, ο πλούτος δεν αποτελεί τεκμήριο εντιμότητας

Ο πλούτος δεν αποτελεί τεκμήριο εντιμότητας, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τις  δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Financial Times

Αυτούσια η δήλωση:

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας -και μάλιστα σε διεθνές ΜΜΕ- ότι έχει κερδίσει πολλά ως δικηγόρος, έχει αποταμιεύσεις και δεν έχει ανάγκη τη διαφθορά, είναι επιεικώς άστοχη και λανθασμένη.

Ο πλούτος δεν αποτελεί τεκμήριο εντιμότητας, ούτε και η διαφθορά κατοικοεδρεύει στους απλούς ανθρώπους, τούς οποίους η δήλωση του Προέδρου προσβάλλει.

Η εντιμότητα έχει ανάγκη από διαφάνεια και ουσιαστικό έλεγχο, στον οποίο πρώτιστα πρέπει να υπόκεινται όλοι όσοι κατέχουν εξουσία και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Η δήλωση του Προέδρου είναι έκφραση της συνολικής στάσης της κυβέρνησης έναντι της διαφθοράς. Η κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς και δεν κάνει τίποτα για την αντιμετώπισή της. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι επί ημερών της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ το πρόβλημα της διαφθοράς έχει εκτραχυνθεί.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση με την απάθεια και την απραξία της αφήνει τη χώρα να διασύρεται διεθνώς ως χώρα- πλυντήριο μαύρου χρήματος και διαφθοράς.

Τόσο μεγάλο είναι το μέγεθος της απάθειας και της απραξίας της κυβέρνησης που ακόμα και τα στοιχειώδη δεν έχει κάνει, όπως αποκάλυψαν οι πολύ πρόσφατες καταγγελίες της Κομισιόν ότι η Κύπρος δεν έχει εκπληρώσει υποχρεώσεις που απορρέουν από ευρωπαϊκές οδηγίες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.