ΑΚΕΛ: Άδειασμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Υπ. Οικονομικών

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

 Συνειδητή ιδεολογική επιλογή οι αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές λιτότητας

Την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξάγγελε με πανηγυρικό τρόπο την πρόβλεψη για πρόωρη έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, ο Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης» άδειαζε εκ νέου τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αποκαλύπτοντας την αλήθεια. Ότι δηλαδή, η τρόικα μπορεί μεν να φύγει ενωρίτερα, αλλά οι βαθιά αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές θα παραμείνουν στο σβέρκο του κυπριακού λαού.

Περαιτέρω, ξηλώνοντας τους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς του Προεδρικού, ο Υπουργός Οικονομικών ήταν σαφής και ξεκάθαρος ως προς τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη. Επανέλαβε ότι και να μην ήταν στην Κύπρο η τρόικα, το μνημόνιο θα έπρεπε να είχε παρ’ αυτά εφαρμοστεί ως να ήταν το μανιφέστο μας.

Στην ίδια κατεύθυνση αποκάλυψε ότι το θέμα του ξεπουλήματος των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών δεν είναι εισπρακτικό, αλλά θέμα επιβαλλόμενων διαρθρωτικών αλλαγών, παραδεχόμενος ότι οι κυβερνώντες δεν έλεγαν την αλήθεια για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων όταν δεσμεύονταν περί του αντιθέτου.

Το συνεχιζόμενο αλαλούμ δηλώσεων, οι αντιφάσεις και τα αδειάσματα εντός του κυβερνητικού σχήματος, που αγγίζουν και τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, καταδεικνύουν την ανεπάρκεια και ανικανότητα των κυβερνώντων να χειριστούν με υπευθυνότητα τις σοβαρές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Κύπρος.

Καταδεικνύουν όμως και την ανειλικρίνεια των προθέσεων των κυβερνώντων και κυρίως τους τεράστιους κινδύνους από την συνειδητή εμμονή τους στις αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας, την ώρα που αυτές ήδη οδήγησαν σε καταστροφικές συνέπειες την κυπριακή οικονομία και όπου αλλού εφαρμόστηκαν.