ΑΚΕΛ:Θα επιδιώξουμε να αναστείλουμε την ισχύ του νόμου

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η απόφαση για αναπομπή από τον Πρόεδρ

Αναπομπή νομοθετημάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίαςο της Δημοκρατίας των άλλων δυο νομοθετημάτων που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων το περασμένο Σάββατο, εντάσσεται στην γνωστή φιλοσοφία της κυβέρνησης, που την θέλει να ταυτίζεται με τις απαράδεχτες επιδιώξεις της τρόικας και όχι με τα συμφέροντα του λαού μας και της οικονομίας.

Ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε ότι οι εκ νέου μονομερείς αποφάσεις της κυβέρνησης, χωρίς καμιά διαβούλευση ως προς τον χειρισμό του θέματος των εκποιήσεων, μετά και τις σχετικές αποφάσεις της Βουλής, έχει δημιουργήσει νέα τετελεσμένα, τα όποια δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να εξουδετερώσει το δίχτυ προστασίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και τα αντισταθμιστικά μέτρα απέναντι στον κίνδυνο μαζικών, χωρίς διακρίσεις εκποιήσεων, ως ΑΚΕΛ θθα επιδιώξουμε να επαναφέρουμε την ισορροπία αναστέλλοντας την ισχύ του νόμου για τις εκποιήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε τη διαβούλευση μας με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης.