Ακαδημαικοί, διανοούμενοι και ακτιβιστές στηρίζουν Τσίπρα

Με κείμενο τους  300 περίπου ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι και ακτιβιστές τάσσονται στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο, με τις υπογραφές τους υπερασπίζονται το δικαίωμα των Ελλήνων να αποφασίσουν μόνοι τους και ελεύθερα, δίχως τις επιρροές και τις πιέσεις της ευρωπαϊκής ένωσης για το ποια κυβέρνηση θα επιλέξουν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Μεταξύ των διαονοούμενων συγκαταλέγονται προσωπικότητες όπως ο Νοάμ Τσόμσκι, ο Σλαβόι Ζίζεκ, ο Ταρίκ Αλί, ο Ετιέν Μπαλιμπάρ, ο Αντόνιο Νέγκρι.

Στο κείμενό τους εκφράζουν την ελπίδα τους για μια αλλαγή στην Ευρώπη που θα ξεκινήσει από την Ελλάδα και υπό το κεντρικό σύνθημα «Αλλαγή στην Ελλάδα, Αλλαγή στην Ευρώπη, Αλλαγή για όλους» δημοσιεύουν το κείμενό τους στο with-the-greeks.eu.

Ακόμη 107 γάλλοι διανοούμενοι και ακτιβιστές

Εκτός όμως από αυτούς τη στήριξή τους στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και ακόμη 107 διανοούμενοι και ακτιβιστές, βουλευτές και ευρωβουλευτές από τη Γαλλία.

Με κείμενο υπογραφών που αναρτήθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Mediapart, 107 δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό, επικρίνοντας τις προσπάθειες χειραγώγησης του εκλογικού αποτελέσματος από ευρωπαίους αξιωματούχους και οίκους αξιολόγησης, και δηλώνοντας τη στήριξη τους στον ΣΥΡΙΖΑ.