Αιχμές Καμμένου κατά Κουίκ, Κουντουρά και Κόκκαλη

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την αποχώρησή του από τη Κυβέρνηση, άφησε αιχμές για τη στάση που τηρούν οι Τέρενς Κουίκ, Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης.

Αιχμηρός ήταν και για τον Τέρενς Κουίκ: «Ο Κουίκ μου έλεγε προεκλογικά: εμείς με τον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ, με την αριστερά ποτέ και έκλαιγε για την Μακεδονία. Και στο υπουργικό βγήκε και στήριξε τον κ. Κοτζιά».

Όπως είπε, στην κοινοβουλευτική ομάδα μόνο ο κ.Παπαχριστόπουλος είχε το θάρρος της γνώμης του.

“Η Κουντουρά είναι σε αποστολή στον Καναδά, βέβαια ξέχασε το κινητό της στον αστυνομικό της. Ο Κόκκαλης μου είπε ότι θα ήταν εδώ και ήθελε για το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης να ακούσει την Κουντουρά, φαίνεται επειδή δεν την έβρισκε πήγε στην Κίνα” σχολίασε, εμφανώς ειρωνικά.

“Θα καταψηφίσουμε η κ. Κόλλια εγώ και ο κ.Κατσίκης. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που επικυρώνει τη συμφωνία των Πρεσπών. Εάν δεν υπήρχε η συμφωνία θα είχε την ψήφο εμπιστοσύνης και την καρδιά μας η κυβέρνηση μέχρι τέλους. Θα υπάρξουν και νομοσχέδια στα οποία θα ψηφίσουμε, δε θα περάσουμε στην αντιπολίτευση, διαφωνούμε με τη συμφωνία των Πρεσπών”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε και πάλι στη στάση των συγκεκριμένων στελεχών. Για την Έλενα Κουντουρά είπε ότι “είναι ένα πετυχημένο στέλεχος των ΑΝΕΛ και είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά που έχει κάνει ως υπουργός Τουρισμού. Αλλά οι ΑΝΕΛ είναι που της δώσαμε τη δυνατότητα να γίνει υπουργός, να κάνει τη δουλειά και να είναι πετυχημένη”.

Για τον κ. Βασίλη Κόκκαλη είπε “εγώ τον έκανα υπουργό. Τώρα είναι στην Κίνα. Ελπίζω να διαβάσει λίγο εκεί τη Θεωρία του Πολέμου και να διαπιστώσει ότι το πιο σημαντικό είναι να παραμένεις πιστός στις αρχές σου, διαφορετικά σε τρώει ο εχθρός. Εκτός εάν ήδη κάποιος έχει πουληθεί στον εχθρό, οπότε πάει στην Κίνα για να εφαρμόσει τη Θεωρία του Πολέμου”.

Ο κ. Πάνος Καμμένος είπε μάλιστα ότι “κάποιους τους κάναμε υπουργούς, χωρίς να είναι καν βουλευτές και όχι μόνο μία φορά. Όταν μάλιστα, κάποιον τον κάνεις υπουργό και αντί για ευχαριστώ, είναι από τους πρώτους που σε εγκαταλείπουν, αυτό δεν είναι σωστό”.