Αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στα Ταχυδρομεία από σήμερα

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία άρχισαν από σήμερα η διάθεση των αιτήσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, από σήμερα διατίθενται και οι πέντε κατηγορίες αιτήσεων από τα 54 ταχυδρομικά γραφεία που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, καθώς και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας www.mlsi.gov.cy και την ιστοσελίδα του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών www.cypruspost.gov.cy.

Σημειώνεται ότι η ευθύνη των Κυπριακών Ταχυδρομείων περιορίζεται στη διάθεση των αιτήσεων προς τους ενδιαφερόμενους, καθώς και στην παραλαβή των συμπληρωμένων αιτήσεων από όλους τους αιτητές με έλεγχο των βασικών προαπαιτούμενων, εκτός από τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Ευημερίας.

Οι αιτήσεις για τις διάφορες κατηγορίες αιτητών έχουν εκτυπωθεί σε διαφορετικά χρώματα: Γκρίζο για δικαιούχους του επιδόματος συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα, ροζ για λήπτες δημοσίου βοηθήματος, μπλε για πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας (άλλους από τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος και τους χαμηλοσυνταξιούχους), πράσινο για πολίτες της ΕΕ, πορτοκαλί για υπηκόους τρίτης χώρας με καθεστώς επί μακρόν διαμένοντος ή διεθνούς προστασίας ή συμπληρωματικής προστασίας, ενώ σε άσπρο χρώμα έχει εκτυπωθεί το έντυπο εξουσιοδότησης.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται προσωπικά στα κατά τόπους Ταχυδρομικά Γραφεία ή και ταχυδρομικώς.

Για τυχόν απορίες και ερωτήματα που αφορούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις παραχώρησης του ΕΕΕ, οι πολίτες μπορούν να μελετήσουν τα σχετικά έντυπα, καθώς και να καλέσουν το Παγκύπριο Τηλεφωνικό Κέντρο που λειτουργεί για το σκοπό αυτό, στον αριθμό 22460460, από τις 07:30 π.μ. – 07:30 μ.μ., Δευτέρα – Σάββατο.