Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Σ.Μαλάς πως τα προβλήματά της κρίσης θα ξεπεραστούν

Ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος πως τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης θα ξεπεραστούν, σε ομιλία του κατά την επίσκεψή του στον Συνοικισμό Στροβόλου Γ’, στο οίκημα Λαϊκών Οργανώσεων.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: “Πρέπει να ξεπεράσουμε είναι την λογική του παρελθόντος, που αφορά συγκεκριμένους πολιτικούς.Δεν καταφέραμε κάποιοι να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια να πισωγυρίζουμε στο κυπριακό και ότι πρέπει να στρατευτούμε όλοι και να ενωθούμε όλοι, για να απαλλαγούμε από την κατοχή”.

“Αν δεν το καταφέρουμε στα επόμενα λίγα χρόνια ότι και να συζητούμε για το κυπριακό δεν θα μπορεί να είναι εφικτό,αυτή η μεγάλη πληγή που λέγεται κατοχή, χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αλλά και τόλμη, για να απαλλαγούμε από αυτή και είναι μια υπόθεση που για μένα είναι ύψιστη σημασίας”.

Ενώ τόνισε ότι: “Είμαστε ένας δυνατό λαός και θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και για να την ξεπεράσουμε πρέπει να μείνουμε σταθερή σε μια πολιτική, η οποία κρατά την κοινωνική συνοχή, κρατά την κοινωνία αλληλέγγυα και δεν δημιουργεί συνθήκες αποσύνθεσης”.

Τέλος εξήγγειλε πως: “Μπορώ λοιπόν να υπόσχομαι με αξιοπιστία ότι έτσι θα λειτουργώ και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού. Δηλώνω ότι δεν έχω δεσμεύσεις και δεσμούς με το κατεστημένο του τόπου, γι’ αυτό μπορώ να εγγυηθώ με αξιοπιστία ότι όσοι ευθύνονται για τα εγκλήματα που συντελέστηκαν στο χρηματοπιστωτικό τομέα, θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν έχω σκιές στην προσωπική και επαγγελματική μου πορεία, γι’ αυτό μπορώ να εγγυηθώ με αξιοπιστία την αυστηρή εφαρμογή μέτρων διαφάνειας και λογοδοσίας όλων των πολιτειακών αξιωματούχων. Όλων όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις”.