Αισιόδοξα μηνύματα Σαμαρά, Τσίπρα και Κουβέλη

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει» ήταν το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στο μήνυμα που απηύθυνε μέσω της εκπομπής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο Πρώτο», ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Έλληνες και χαρακτήρισε το 2013 δύσκολη χρονιά. Επεσήμανε, όμως, ότι αν εργαστούμε συστηματικά η χώρα θα απογειωθεί και πάλι.

Ο πρωθυπουργός προέταξε την κοινωνική συνοχή και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, λέγοντας ότι οι επενδύσεις θα είναι το όχημα για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας, που θα οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας.

Θα έχουμε μία πιο αισιόδοξη χρονιά, διαμήνυσε από το Μπουένος Άιρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.  «Η Ελλάδα και ο λαός της έχουν περάσει χειρότερες μέρες από τις τωρινές και τις ξεπεράσαμε …Με τα όπλα που έχουμε όπως η πολιτιστική μας παράδοση και η αλληλεγγύη, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα έχουμε μια πιο αισιόδοξη χρονιά».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, χαρακτήρισε «ελπιδοφόρο» το χρονικό διάστημα που ανοίγεται μπροστά μας, τονίζοντας ότι είναι πρόταγμα το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που πρέπει να αναπτυχθεί και να προστατεύσει όλους όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.