Αισιοδοξία ΥΠΟΙΚ για τη συμφωνία με την τρόικα

Την αισιοδοξία που επικρατεί στην κυβέρνηση αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα εξέφρασε με δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών, υπάρχει αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας, καθώς, όπως είπε, δεν απομένει πολύς χρόνος. Επίσης, ο κ. Στουρνάρας απάντησε και στις επικρίσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για καθυστερήσεις, τονίζοντας ότι λάθη έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές.

Να σημειωθεί ότι τα κλιμάκια της τρόικας άρχισαν να καταφθάνουν από σήμερα στην Αθήνα, καθώς οι διαβουλεύσεις για την αξιολόγηση του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι συζητήσεις με τους Ματθίας Μορς (ΕΕ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) να ολοκληρωθούν μέχρι το Eurogroup της 10ης Μαρτίου. Στελέχη όμως με γνώση των διαπραγματεύσεων θεωρούν πιο πιθανόν να μεσολαβήσουν δύο κρίσιμες φάσεις πριν η Ελλάδα λάβει την διπλή δόση των 8,8 δισ. ευρώ από την Ευρωζώνη, με την οποία θα εξυπηρετήσει τα ελληνικά ομόλογα αξίας 9,2 δισ. ευρώ που ωριμάζουν τον Μάιο.