Αισιοδοξία για απόφαση εκταμίευσης της δόσης στο αυριανό Eurogroup

Το ποσό των 1,29 δισ. ευρώ αναζητά η Αθήνα και κυρίως αυτόν που θα δώσει τα χρήματα, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό για την επαναγορά ομολόγων και έτσι να προκύψει απόφαση εκταμίευσης της δόσης των 34 δις στο αυριανό Eurogroup.

Ωστόσο, Ευρωπαική Επιτροπή,Γαλλία, Γερμανία και Φιλανδία αισιοδοξούν ότι το Eurogroup της Πέμπτης θα ανάψει το πράσινο φώς για εκταμίευση της δόσης.

Όπως υποστήριξε απο τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν ,Σάιμον Ο’ Κόνορ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει απόφαση εκταμίευσης απο τους υπουργούς οικονομικών στο αυριανό Eurogroup, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ικανοποιημένες από την επαναγορά του ελληνικού χρέους εμφανίζονται Γερμανία και Γαλλία και προβλέπουν επιτυχή κατάληξη στο αυριανό Eurogroup.

O Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί σημείωσε ότι η διαδικασία εξαγοράς του χρέους  υπήρξε “ικανοποιητική” γεγονός που πρέπει να επιτρέψει αύριο στην ευρωζώνη να αποδεσμεύσει την οικονομική βοήθεια που έχει υποσχεθεί στην Αθήνα.

“Έχω καλές ελπίδες ότι η αυριανή συζήτηση”μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης “θα επιτρέψει να αποδεσμεύσουμε τη βοήθεια για την Ελλάδα”, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο και η υπουργός Οικονομικών της Φιλανδίας Jutta Urpilainen υποστήριξε πως είναι πιθανόν αύριο να υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.