Αθώος κρίθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης

Αθώος κρίθηκε τελικά απο το δικαστήριο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων λόγω της δημοσίευσης των ονομάτων της λίστας Λανγκάρντ.

Παρα την αρνητική εισήγηση του εισαγγελεά, ο οποίος ζήτησε την ενοχή του, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον δημοσιογράφο.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας στην εισήγηση του ” ο κατηγορούμενος διαπόμπευσε και διέσυρε υπολήψεις, χωρίς να έχει αποδειχτεί η ενοχή αυτών των ανθρώπων. Τους παρέδωσε στην χλεύη μιας κοινωνίας που διψάει για αίμα.. Είναι λύση η ανθρωποφαγία; Είναι λύση ο κανιβαλισμός;”

Ο δημοσιογράφος κατα την απολογία του υποστήριξε ότι δεν αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων η δημοσιοποίηση ονομάτων που  έχουν τραπεζικό λογαριασμό σε μία τράπεζα, θα ήταν εάν υπήρχαν ποσά δίπλα στα ονόματα αυτά.

Την ίδια ώρα αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδόθηκε και σημείωσε πως στην Ελλάδα υπάρχει μια ελίτ που δεν ήθελε να βγει η λίστα στο φως, “Παίζω πρώτο θέμα στο BBC και εδώ 15ο, γιατί οι άνθρωποι που βρίσκονται στη λίστα έχουν εφημερίδες και κανάλια.” είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε” Θέλω να διαφυλάξετε το δικαίωμά μου να γράφω την αλήθεια.”

Η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη έγινε υπο την παρουσία πολλών συναδέλφων και φίλων, καθώς και πολλών ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης.