Αθώος δηλώνει ο Γρηγόρης Ξενοφώντος για τη δολοφονία του Χατζηκωστή

Αθώος δήλωσε κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αντη χατζηκωστή ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, ενώπιον του Κακουργιοδικείου που επανήλθε  μετά από τις διακοπές τριών εβδομάδων. Ο Γρηγόρης Ξενοφώντος δήλωσε  δεν έχει σχέση με το φόνο του Άντη Χατζηκωστή λέγοντας πως  «ότι είπε ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, Φάνος Χατζηγεωργίου, είναι ψέματα», προσθέτοντας ότι ο Φάνος κατηγορήθηκε από την αστυνομία ως δολοφόνος και τελικά έλαβε ασυλία.

«Κατάφερε και έπεισε την αστυνομία ότι ο Προεστός ήταν το άτομο που τους μετέφερε από την Περιστερώνα μετά το φόνο, ενώ αυτό το άτομο, ήταν ο ίδιος» ισχυρίστηκε ο Ξενοφώντος λέγοντας ότι  αυτόν  τον έστειλαν στη Μολδαβία, αφού πρώτα τον απείλησαν. «Ήμουν ο αδύναμος κρίκος και εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία να στήσουν όλη την υπόθεση εναντίον μου».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι τον πρώτο κατηγορούμενο, Ανδρέα Γρηγορίου Κασάπη γνώρισε στο μπαρ, στο οποίο εργαζόταν και τον Φάνο Χατζηγεωργίου τον γνώρισε σε άλλο μπαρ, μαζί με τον Κούλλη Κοσιάρη. Από τότε, έκανε παρέα και με τους δύο.

Τον Προεστό τον γνώρισε επίσης σε μπυραρία, αλλά δεν έκαναν παρέα, έλεγαν απλώς ένα για, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς από την υπεράσπιση για πόσο χρονικό διάστημα διέμενε στην οδό Αγίας Ελένης στην Έγκωμη, ανέφερε ότι έμενε για λίγους μήνες και ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να γνωρίσει καλά την περιοχή.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτό που ανέφερε στην κατάθεση του ο Φάνος Χατζηγεωργίου, ότι δηλαδή αυτός (ο Ξενοφώντος) ετοίμασε το σχέδιο δολοφονίας, υπενθυμίζοντας ότι στην κατάθεση του ο Φάνος Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι εκείνος παρακολουθούσε μαζί με τον Κασάπη το θύμα.

«Εγώ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος, «δεν ήξερα ποιο ήταν το θύμα, δεν ήξερα τις κινήσεις του, ούτε καν το αυτοκίνητο του».