Αθώα δηλώνει η Σκορδέλη

Με την τελική αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, Έλενας Σκορδέλη, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η ακροαματική διαδικασία.

Κατά την έναρξη της διαδικασία, ο δικηγόρος της Ελενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, κατέθεσε εγγράφως την αγόρευσή του, έκτασης πεντακοσίων σελίδων, αναφέροντας ότι περιλαμβάνει τρεις πυλώνες, την πραγματική πτυχή των κατηγοριών, τις περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας, που σύμφωνα με τον ισχυρισμό της υπεράσπισης έπληξαν το συνταγματικό δικαίωμα της κατηγορούμενης για δίκαιη δίκη, καθώς και την αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού, με τα κενά και της αδυναμίες που σύμφωνα με την υπεράσπιση εντοπίζονται στην κατηγορούσα αρχή.

“Είναι η προσδοκία της υπεράσπισης”, ανέφερε ο κ. Κυπριανού, “ότι η επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται και στους τρεις πυλώνες, από κοινού και/ή σε κάθε ένα ξεχωριστά, θα οδηγήσουν το σεβαστό δικαστήριο να καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει την ενοχή της 3ης κατηγορουμένης πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας”.

Η υπεράσπιση της 3ης κατηγορούμενης ισχυρίστηκε ότι η πολυπλοκότητα στο κατηγορητήριο το καθιστά ελλειμματικό και δεν μπορεί να ευσταθεί. Σε ό,τι αφορά την ισχυριζόμενη από την κατηγορούσα Αρχή συνωμοσία, που έγινε μεταξύ 2 Ιανουαρίου του 2010 και 11 Ιανουαρίου του 2010 στη Λευκωσία και στην οποία συμμετείχαν η 3η κατηγορούμενη και ο 2ος κατηγορούμενος, ο κ. Κυπριανού υπέδειξε στο δικαστήριο ότι “δεν υπάρχει καμιά μαρτυρία για συμμετοχή των δύο αδελφιών σε αυτή την συνωμοσία.

 

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα στις 09:00, με τη συνέχεια της τελικής αγόρευσης του Μιχαλάκη Κυπριανού.