Αθλητές Κύπρου: Σεβαστείτε τον Κυριάκο Ιωάννου

Ανακοίνωση στήριξης στον Κύπριο άλτη Κυριάκο Ιωάννου, ο οποίος υποβαθμίστηκε με απόφαση του ΚΟΑ, εξέδωσε η  Εθνική Επιτροπή Αθλητών Κύπρου .

«Η Επιτροπή Αθλητών Κύπρου στηρίζει απόλυτα τον Κυριάκο Ιωάννου. Όπως και ο ίδιος ανέφερε, το θέμα δεν είναι οικονομικό. Είναι θέμα σεβασμού προς έναν αθλητή ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στον κυπριακό αθλητισμό. Ο Κυριάκος Ιωάννου είναι μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του κλασσικού αθλητισμού και δεν χρειάζεται να επιβεβαιώσει τις επιτυχίες που έχει ήδη κατορθώσει.

Σκοπός των σχεδιασμών θα έπρεπε να είναι η στήριξη πρωταθλητών υψηλού επιπέδου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και όχι η αποθάρρυνση.

Αυτό που δυστυχώς δεν έγινε αντιληπτό είναι ότι η Κύπρος ως μικρή χώρα δεν έχει τους χιλιάδες αθλητές υψηλού επιπέδου. Οι αθλητές κορυφής στην Κύπρο δεν είναι πέραν των δέκα, δεκαπέντε το πολύ. Και αυτοί, κατά την ταπεινή άποψη μας δεν θα έπρεπε να κατηγοριοποιούνται.

Οι εν δυνάμει αθλητές διεκδίκησης μεταλλίων σε τελικούς αγώνες δεν μπορούν να υποβαθμίζονται ούτε και να διαχωρίζονται σε κατηγορίες. Ο σεβασμός προς την επιτυχία αυτή είναι το λιγότερο που μπορεί να προσφέρει η Ανώτατη Αθλητική Αρχή του τόπου».