Αθήνα-Νέα Υόρκη εγκαινιάζει η Qatar Airways-Επενδύσεις στο Ελ. Βενιζέλος

Την καθημερινή απευθείας σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε  σήμερα ο επικεφαλής της Qatar Airways, Akbar al Baker. Είναι η πρώτη φορά που η κρατική εταιρία του Κατάρ διεκδίκησε και κέρδισε το δρομολόγιο το οποίο μέχρι σήμερα μονοπωλούσαν ευρωπαϊκές εταιρείες οι οποίοι εκμεταλλεύονταν την κίνηση από την Ελλάδα στις ΗΠΑ μέσω ανταποκρίσεων από τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια όπως της Φρανκφούρτης του Άμστερνταμ του Λονδίνου κ.α.Πριν από ένα μήνα η αμερικάνικη αεροπορική εταιρία Delta Airlines σταμάτησε τα χειμερινά δρομολόγια της από την Αθήνα προς την Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια, να μην υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση
ανάμεσα στην Ελληνική πρωτεύουσα με την αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Παράλληλα με τη έναρξη των δρομολογίων της από την Αθήνα η Qatar Airways θα δημιουργήσει και βάση αεροσκαφών της στο Ελ. Βενιζέλος επενδύοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία η κίνηση ανάμεσα στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη σε ετήσια βάση ξεπερνά τις 400 χιλιάδες επιβάτες ενώ μετά την δρομολόγηση της νέας γραμμής αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία αφού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον κυρίως από ταξιδιώτες κρουαζιέρας από τις ΗΠΑ .

Η Qatar αναμένεται να δρομολογήσει στην γραμμή Αθήνας Νέας Υόρκης τα πλέον σύγχρονά αεροσκάφη της Boeing με τον κωδικό 787 dreamliner το οποία εκτός των άλλων καταναλώνουν και 20% λιγότερα καύσιμα από οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος
μακρινών αποστάσεων. Η εταιρία του Κατάρ έχει παραγγέλλει 60 παρόμοια αεροσκάφη και το πρώτο το παρέλαβε μόλις πριν από λίγες ημέρες.