ΑΗΚ: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Τρόικα και Υπ. Ενέργειας

‘Οπως δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, οι  διαβουλεύσεις με την ΑΗΚ και την Τρόικα σε ό,τι αφορά τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της Αρχής συνεχίζονται με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο.

Σε ερώτηση σχετικά, στο περιθώριο της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΚΟΔΑΠ, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις επί της ουσίας του θέματος.

«Θα συνεχίσουμε τη διαβούλευση τόσο με την ΑΗΚ αλλά και με την τρόικα ούτως ώστε να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα που θα έχει όφελος για τον τόπο», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «πολύ ευαίσθητο θέμα».

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Ενέργειας έλαβε πρόσφατα τα σχόλια της Τρόικας, επί του προσχεδίου της πρότασης προς το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά κατ’ αρχήν απόφαση για τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΑΗΚ.

Το προσχέδιο είχε ετοιμαστεί κατόπιν διαβούλευσης με το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση της Αρχής, όπως είχε συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 7 Δεκεμβρίου 2015.

Τα σχόλια της Τρόικας διαβιβάστηκαν για ενημέρωση, ευθύς μόλις παραλήφθηκαν, στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και στη διεύθυνση της ΑΗΚ, με τους οποίους ο Υπουργός Ενέργειας συναντήθηκε εκ νέου στο γραφείο του στις 30 Δεκεμβρίου.