Αεροσκάφη των ΗΠΑ ψάχνουν τις απαχθείσες μαθήτριες στη Νιγηρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από το έδαφος της Νιγηρίας, με ταυτόχρονη κοινή χρήση δορυφορικών εικόνων με την κυβέρνηση της Νιγηρίας, στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι 223 μαθήτριες που βρίσκονται στα χέρια της Μπόκο Χαράμ.

Την ανάπτυξη των μέσων αποκάλυψε αμερικανός αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters.

Από την πλευρά του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η εκπρόσωπός του Τζεν Ψακή ανέφερε πως η Ουάσινγκτον παρέχει στη Νιγηρία υποστήριξη στη συλλογή πληροφορίων, παρακολούθηση και αναγνώριση.

Η Μπόκο Χαράμ δημοσιοποίησε τη Δευτέρα βίντεο με περίπου 100 από τις απαχθείσες μαθήτριες, τις οποίες θέλει να ανταλλάξει με κρατουμένους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στρατιωτική και νομική δύναμη καθώς και ειδικούς εμπειρογνώμονες στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στην αναζήτηση των κοριτσιών που απήχθησαν από ένα σχολείο στην πόλη Τσιμπόκ στην απομακρυσμένη βορειοανατολική Νιγηρία στις 14 Απριλίου.

Τόσο η κυβέρνηση της Νιγηρίας όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφέρει ότι δεν γνωρίζουν που είναι τα εξαφανισμένα κορίτσια, παρόλο που ο πρόεδρος της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν θεωρεί ότι είναι ακόμα στη Νιγηρία.