Αδωνις Γεωργιάδης: Θα δώσουμε όλες τις άδειες που επιτρέπει το φάσμα

Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει όλες τις τηλεοπτικές άδειες που επιτρέπει το φάσμα, τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι κακώς δεν είχε τακτοποιηθεί το θέμα με τις προσωρινές άδειες.

Με αυτόν τον τρόπο, συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, «δεν θα χάσει κανένας τη δουλειά του, αντιθέτως θα βρουν πολλοί επιπλέον άνθρωποι δουλειά», ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα χάσει χρήματα το Δημόσιο.

Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, δεν θα ισχύει και δεν θα υπάρχουν άδειες, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης. «Εφόσον ο νόμος κριθεί συνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε αυτή την περίπτωση, θα δούμε πως θα χειριστούμε το θέμα χωρίς να αδικήσουμε και αυτούς που έχουν βάλει τα λεφτά τους», πρόσθεσε.

«Τα κανάλια δεν ήταν παράνομα, όπως είπε ο Τσίπρας, ούτε ο Βαρδινογιάννης, ήταν αεριτζής και μπαταχτσής, ούτε ο Κοντομηνάς ήταν αεριτζής και μπαταχτσής… Τα δυο κανάλια που κλείνουν, έχουν μηδενικά χρέη στο δημόσιο και μηδενικά χρέη στους εργαζομένους τους. Αλλο εξέπεμπαν με προσωρινές άδειες», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση παραδέχθηκε «Ναι, θα έπρεπε να έχουμε λήξει το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες, δεν ήταν το μείζον, όμως. Και επειδή τα κανάλια εξέπεμπαν με προσωρινές άδειες και όχι με μόνιμες και τι έγινε δηλαδή; Τόσο τρομερό ήταν; Έπρεπε να το είχαμε κάνει και κακώς δεν το κάναμε, σας το λέω ευθέως», ενώ συμπλήρωσε «Ο κ. Τσίπρας, όταν πήγαινε και έδινε συνεντεύξεις στον κ. Χατζηνικολάου στο ΣΤΑΡ, έδινε συνέντευξη σε παράνομο κανάλι;».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για τον κ. Καλογρίτσα, τονίζοντας ότι ο οικονομικός Εισαγγελέας θα έπρεπε να έχει παρέμβει. «Γιατί δεν μπορεί υπουργός Εθνικής Αμύνης και συγκυβερνήτης (να) λέει ότι ο κ. Καλογρίτσας, διακινούσε μαύρα χρήματα στους δημοσιογράφους, ή δεν το έχετε διαβάσει; Θα πρέπει να τον καλέσει ο Οικονομικός Εισαγγελέας τον κ. Καμμένο», πρόσθεσε.