Αδιαφορούν για τα αεροδρόμια της Κύπρου αυξάνοντας τη κίνηση στα κατεχόμενα

Υπάρχει μια κλασσική και δοκιμασμένη «συνταγή», λένε παλαίμαχοι της πολιτικής, όταν θέλεις να απαξιώσεις μια κατάσταση… Απλά, να μην κάνεις τίποτα.  Να μην λάβεις μέτρα, να μην μιλήσεις, να μην προσπαθήσεις καν να αντιμετωπίσεις την κατάσταση που έχεις απέναντί του.

Στην τακτική αυτή που τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να ξεδιπλώνεται σε όλο της το εύρος, παραπέμπει απερίφραστα και η απραξία της σημερινής κυβέρνησης Χριστόφια σε ό,τι αφορά την απαξίωση των αεροδρομίων της Λάρνακας και της Πάφου, τη στιγμή που ενισχύεται το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ και τα οποία σας παρουσιάζουμε, από το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου διακινήθηκαν το 42% από το 58% που κατέχουν τα ελεύθερα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και για του λόγου του αληθές ιδού τα στοιχεία: Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκαν 54 πτήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας, 7 πτήσεις από το αεροδρόμιο της Πάφου και 41 πτήσεις από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, το οποίο δυστυχώς για την κοινωνία μας προτιμούν, όπως είχαμε αποκαλύψει σε άρθρο μας τη 9ης Ιανουαρίου, και αρκετοί Ελληνοκύπριοι. Να σημειώσουμε πως το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου χρησιμοποιούν οι Τουρκικές αερογραμμές, ΑTLAS Jet, Pegasus Air, Onunair, Anadola Jet kαι οι Sky Air, Tailwind, Correndon, Bora jet και Freebird.

Συνεχώς, η σημερινή κυβέρνηση υποτιμά και απαξιώνει το ψευδοκράτος με την ατολμία της να λάβει αυστηρά μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις. Άλλωστε, τι έπραξε μέχρι τώρα η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια προς όφελος της χώρας για να μεριμνήσει και για δικλίδες ασφαλείας  στα αεροδρόμια της ελεύθερης Κύπρου;