Αδιαφορία του Υπ. Υγείας για άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους – Ντροπή σας

Κάποιοι, αντί να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, θα έπρεπε να ντρέπονται.

Αλλά δυστυχώς ο Πρόεδρος αντί να τους «μαζέψει» τους «χαιδεύει τα αυτιά».

Πολύ λυπηρή η στάση σας Πρόεδρε…

Άφησαν άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας, χωρίς την ευκαιρία εμβολιασμού και οι αρμόδιες υπηρεσίες επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Τουλάχιστον «κύριε» Υπουργέ, οι αξιωματούχοι του Υπουργείου που ηγείσαι, έχουν υποχρέωση να είναι αντικειμενικοί και σωστοί στις δηλώσεις τους.

Από τα τέλη Μαρτίου, με επιστολές μέσω email, προσπαθούμε να ενημερώσουμε τις Ιατρικές Υπηρεσίες για το πρόβλημα. Ότι το εν λόγω άτομο με 100% αναπηρία και με ένα σωρό προβλήματα υγείας, δεν το του δόθηκε η ευκαιρία να εμβολιαστεί.

Η απάντηση στις Ιατρικές Υπηρεσίες, ήταν φταίει ο προσωπικός γιατρός…

Επικοινωνούμε με το γιατρό, στέλνει και ο ίδιος επιστολή, περνά μία εβδομάδα, παίρνουμε ξανά τηλέφωνο στις 17 Απριλίου, και η απάντηση ήταν ότι έχουμε πάνω από 3,000 επιστολές για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και περιμένουμε τον Υπουργό να αποφασίσει αν θα καλέσει την Adhoc επιτροπή να τις εγκρίνει….

Μάλιστα κύριοι,

Εδώ και ένα μήνα ο Υπουργός ο  οποίος νοιάζεται για τους πολίτες, δεν μπήκε καν στο κόπο… Είναι όλοι απασχολημένοι.

Η δε αναπληρώτρια διευθύντρια φαρμακευτικών  υπηρεσιών η οποία είναι και η αρμόδια για το εμβολιαστικό πλάνο, είπε ότι παίρνουν περίπου 500 επιστολές την ημέρα και βοηθούν όσο μπορούν…

Από την άλλη η διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού Υγείας, Αναστασία Ανθούση, όταν σε μία τηλεοπτική εκπομπή της ανέφεραν για άτομο με προβλήματα υγείας, που δεν εμβολιάστηκε, είπε θα το αναφέρει στην κ. Καλακούτα για να το διευθετήσει.

Με λίγα λόγια, αφού βολεύτηκαν όλοι, φίλοι συγγενείς κτλ, όταν έμπαινε ο κάθε γιατρός και βόλευε όποιον ήθελε επικαλούμενος και προβλήματα υγείας, όποιος είχε γνωστούς και φίλους σε διάφορα πόστα, αφήσαμε τώρα ανθρώπους με πραγματικά προβλήματα, στο έλεος του Θεού.

Γνωρίζετε πόσοι άνθρωποι ηλικιωμένοι δεν έχουν εμβολιαστεί; Γιατί δώσετε την ευκαιρία σε νέους και αφήσετε τόσους ανθρώπους χωρίς εμβόλιο; Η περιβόητη Πύλη Εμβολιασμού, και τις δύο φορές που είχαν σειρά άτομα ηλικίας 61-62 ετών δεν λειτουργούσε, είχε ως συνήθως προβλήματα.

Είναι χιλιάδες άνθρωποι αυτής της ηλικίας που δεν είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν.

Στη τηλεοπτική εκπομπή «Αιχμές» όταν η δημοσιογράφος, Στέλλα Σάββα, ρώτησε την Αναστασία Ανθούση, για τις χιλιάδες ανθρώπων αυτής της ηλικίας οι αδικημένοι, όπως τους χαρακτήρισε, που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να επιλέξουν τον εμβολιασμό τους η απάντησή της ήταν «θα δούμε»….

Ξέρετε πολύ καλά πόσοι ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους γιατί δεν είχαν εμβολιαστεί.

Ετοιμάστε ένα σωστό πλάνο και δώστε σε όλους την ευκαιρία να επιλέξουν. Όχι με δικτατορικό τρόπο να επιβάλλεται ένα εμβόλιο ή … τίποτα…

Καιρός είναι να μαζευτείτε και να αφήσετε τα μεγάλα λόγια που «προπαγανδίζετα» στα κανάλια.

Υπάρχουν εκατοντάδες υπάλληλοι, στη διάθεση των αρμοδίων. Δώστε τους τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές.

Να μην παίρνεις τηλέφωνο και άν καταφέρεις να μιλήσεις να σου απαντούν με ένα «δεν γνωρίζω» .. Πάρτε σε αυτό το τηλέφωνο… Και σε αυτό το τηλεφωνο κανείς να μην απαντά…

Είναι ντροπή σας, επειδή βολεύτηκαν τώρα όλοι να μην σας ενδιαφέρει ποσώς για τους άλλους ανθρώπους.

Είναι ντροπή σας, όταν αφήνετε αναρμόδια άτομα να μας κάνουν κήρυγμα και σε αυτά που πρέπει να ενημερώνουν το κόσμο να απαντούν με τον χείριστο τρόπο.

Αποφασίστε τελικά ποιος, διοικά σε αυτό το Υπουργείο και ποιος παίρνει τις αποφάσεις …

Θα αποφασίσει άραγε, ο Υπουργός Υγείας για τις ευπαθείς ομάδες;